25-erių komandos „Team Coop-Repsol“ dviratininkas leidosi nuo kalno didžiuliu greičiu ir praradęs dviračio kontrolę krito. Sunkius sužalojimus patyręs atletas neišgyveno.

„UCI sukrėsta sužinojusi apie profesionalaus dviratininko Andre Drege žūtį „Tour of Austria“ lenktynėse. Mūsų mintys yra su jo šeima, bičiuliais ir komandos draugais“, – rašoma UCI pranešime „X“ socialiniame tinkle.

„Tai buvo nelaimingas atsitikimas, jis mirė dėl patirtų sužalojimų. Tiriame priežastį“, – Norvegijos televizijai komentavo vietos policija.

Po tragiško incidento varžybų organizatoriai nusprendė nerengti finalinio lenktynių etapo.

Vietoj lenktynių, žuvusiojo šeimos ir jo komandos prašymu, surengtas pagarbos ir A. Drege atminimo dviračių žygis be sportinių rezultatų fiksavimo.

Po tragedijos Austrijoje sureagavo „Tour de France“ lyderis, slovėnas Tadejus Pogačaras.

„Aš – šoke. Tai sunku suvokti, kas nutiko. Labai liūdna girdėti. Dviračių sporte turime būti dėmesingesni ir saugoti vieni kitus“, – teigė slovėnas.

Praėjusiais metais dviračių sportas neteko net kelių jaunųjų dviratininkų.

2023 m. kovo mėnesį mirė 18-metis ispanas Juanas Pujalte, patekęs į mirtiną avariją treniruotės metu.

Rugpjūtį dėl sunkių sužalojimų, patirtų per avariją treniruotėje, mirė 22 metų belgų dviratininkas Tijlas De Decker.

JAV jaunių rinktinės narys, 17-metis Magnusas White’as mirė po to, kai jį per treniruotę gimtajame Boulderio mieste, Kolorado valstijoje, partrenkė automobilis.

Avarijos metu Austrijoje taip pat žuvo italas Jacopo Venzo, kuriam tebuvo 17 metų.

2023 m. birželio viduryje šveicarų dviratininkas Gino Maderas žuvo būdamas 26-erių, kai per „Tour de Suisse“ lenktynių penktąjį etapą krito į griovį.