27-erių metų kaunietė nepasirodė Italijos sostinėje Romoje prasidėjusiose „Sette Colli Trophy“ varžybose.

Nusprendusi nekeliauti į šiuo metu Belgrade, Serbijoje, vykstantį Europos čempionatą Rūta turėjo šokti į baseiną paskutinėsė tarptautinėse varžybose Europoje, kurios dar yra įtrauktos į oficialų olimpinės atrankos kalendorių. Visgi R. Meilutytė dėl kol kas nežinomų priežasčių savo takelyje nepasirodė.

Moterų 100 m plaukime krūtine atrankoje R. Meilutytė taip ir neapsireiškė, todėl jai priskirtas vidurinis, ketvirtas, takelis buvo paliktas laisvas, o po finišo nurodyta, kad lietuvė nestartavo (DNS).

Greičiausiai kvalifikacijoje plaukė vietos sirgalių numylėtinė italė Benedettos Pilato (1:06,32 min.).

Primename, kad vasario pabaigoje, po planetos pirmenybių Dohoje, Katare, R. Meilutytė kreipėsi į medikus – jai buvo atlikta pėdos operacija, po kurios prognozuota, kad reabilitacija truks apie 2 mėnesius.

Rūta 2012-aisiais Londone, būdama vos 15 metų, sensacingai tapo olimpine čempione, o 2016-aisiais Rio tenkinosi 7-a vieta.

Iki Paryžiaus žaidynių pradžios liko 35 dienos.

Federacija Delfi informavo, jog plaukikė prastai pasijuto, nestartuos minėtose varžybose ir grįš atgal į Lietuvą.

„Kaip informavo plaukikės treneris, Rūta kelias dienas buvo apsirgusi, nors vakar (ketvirtadienį) jau plaukė ir jautėsi neblogai“, – Delfi teigė federacijos viešųjų ryšių atstovas Deividas Skavičius.