Anot politiko, rusai „turi tam tikrų šansų varžytis Paryžiuje su sąlyga, jog tą darys be Rusijos vėliavos ir himno“. Pasak O. Matycino, Rusija palaiko dialogą su Tarptautiniu olimpiniu komitetu (IOC), taip pat su tarptautinėmis sporto federacijomis.

Kai kurios jų linkusios atverti duris rusams, kurie nuo tarptautinio sporto buvo izoliuoti po Rusijos pradėto žiauraus karo Ukrainoje 2022-ųjų vasarį.

Ukrainos sporto komiteto iniciatyva sukurta svetainė „Sporto angelai“, kurioje fiksuojami fronte žuvę Ukrainos atletai. Birželio pradžioje šios iniciatyvos duomenimis jau 300 Ukrainos sportininkų paaukojo savo gyvybes gindami šalį nuo Rusijos karinės invazijos.


Ministras Rusijos žiniasklaidai pažymėjo, kad šalis nėra pasirengusi siųsti savo sportininkų į tarptautines varžybas, jei organizatoriai „kelia šaliai nepriimtinas sąlygas“. Kalba eina apie privalomų deklaracijų pasirašymą dėl sportininkų kritiško požiūrio į Rusijos vykdomą valstybės politiką.

„Mūsų sportininkai ir treneriai niekada su tuo nesutiks“, – teigė O. Matycinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)