Planetos regbio karaliene antrąkart iš eilės tapo Pietų Afrikos Respublikos rinktinė. Afrikiečiai finaliniame mūšyje 12:11 (12:6) įveikė zelandus.

Karingąją haką prieš finalo startą atlikę maorių palikuonys jau antrą rungtynių minutę traumavo vieną varžovų lyderių ir kapitoną Bongį Mbonambį.

Kontroversišką ir itin pavojingą oponento sveikatai pražangą padaręs Okeanijos atstovų blogiukas Shannonas Frizellis atsipirko geltona kortele, o B. Mbonambi buvo priverstas palikti aikštę. Vis dėlto tai netapo mačo lūžiu.

27 min. Naujoji Zelandija (tiksliau, jos kapitonas Samas Cane'as) prisivirė dar daugiau košės, nes užsidirbo raudoną kortelę ir visam likusiam finalui pasiliko mažumoje – keturiolika prieš penkiolika.

Keturis baudos smūgius pirmame kėlinyje realizavęs Handre Pollardas leido PAR komandai pirmauti 12:6.

Visgi po pertraukos iniciatyvą po truputį perėmė zelandai. 58 min. žeminimą atliko Beaudenas Barrettas, bet Richie Mo'ungai dviejų taškų pridėti nepavyko – 12:11.

73 min. baudos smūgio nepataikė ir B. Barrettas, o per likusį laiką nė vienai rinktinei pasižymėti nebepavyko.

Geriausiu finalo žaidėju pripažintas Pieteris Stephanusas du Toitas, kuris atliko net 28 užgriebimus ir kurio neįveikiama gynyba buvo vienu pagrindinių afrikiečių raktų į pergalę.

PAR regbininkai, tiek ketvirtfinalyje (29:28 prieš Prancūziją), tiek ir pusfinalyje (16:15 prieš Angliją), tiek ir finale laimėję minimaliu skirtumu, triumfavo rekordinį ketvirtą kartą istorijoje (1995, 2007, 2019 ir 2023 m.).

Naujosios Zelandijos sąskaitoje liko trys titulai (1987, 2011 ir 2015 m.).

Bronziniai medaliai šiemet atiteko Anglijai, kuri mažajame finale po permainingos kovos 29:26 palaužė Argentiną.

2027-ųjų turnyras, kuriame jau dalyvaus nebe 20, o 24 komandos, yra numatytas Australijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją