Tituluotoji pora tris kartus yra tapusi ir pasaulio čempione.

„Nėra ko slėpti – patys jau prieš kurį laiką supratome, kad Vilniuje būsime vieni vyriausių čempionato dalyvių. Skaičiuojame, kad už kai kuriuos konkurentus esame vyresni dešimčia ar net daugiau metų“ – šypsojosi E. Sodeika.

Abu šokėjai pripažįsta vis dažniau pagalvojantys, jog mėgėjų varžybose jau galėtų užleisti vietą jaunesniems.

„Jau žinome, kad Europos čempionatas Vilniuje mums bus tarsi lūžio taškas. Tai yra dar viena priežastis, kodėl nuo vasaros koncentravomės tik į šias varžybas – norime parodyti geriausią šokį ir tikime, kad publika mus palaikys“, – kalbėjo I. Sodeikienė.

Sportininkė prisiminė 2019 metais Vilniuje surengtą pasaulio čempionatą, kuomet sausakimša arena Lietuvos poras palaikė taip stipriai, jog per finalą beveik nebuvo girdėti muzikos.

„Šokiai yra sporto šaka, kurioje azarto paprastai būna mažiau ten, kur reikia skaičiuoti taškus ar metrus. Tačiau Lietuvoje publika visada nustebina ir mums pačius, ir kitus šokėjus. Esant tokiam palaikymui, visada norisi žiūrovams grąžinti energiją – pažadame, kad šeštadienį Vilniuje atiduosime save“ – sakė šiuo metu treniruočių stovykloje startui besiruošiantys Lietuvos šokėjai.

Nuo 2010 metų kartu šokantys Sodeikos yra viena tituluočiausių visų laikų sportinių šokių porų – tarp mėgėjų jie laimėjo visus įmanomus trofėjus.

Devynis kartus Lietuvos čempionai taip pat keturis kartus pasipuošė pasaulio čempionato bronza, du kartus – sidabru. Du kartus į Lietuvą jie parvežė pasaulio taurę ir vieną kartą – Europos taurę.

Savo kolekcijoje sportininkai turi ne tik sportinius apdovanojimus, bet taip pat – ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalį.

Be E. Sodeikos ir I. Sodeikienės, Lietuvai Europos pirmenybėse taip pat atstovaus Georgijaus Kalašnikovo ir Domilės Šemeškevičiūtės duetas.

Europos standartinių šokių čempionatas ASG arenoje vyks šeštadienį. Nuo 19 val. prasidės finaliniai čempionato turai, planetos reitingo Lotynų Amerikos šokių varžybos, parodomoji programa, kurioje dalyvaus pasaulio bei Europos breiko čempionė Dominika Banevič, pasaulio hiphopo čempionas Edgaras Kerpė, gyvos muzikos orkestras, vadovaujamas Ugniaus Vaiginio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)