Tiesioginė transliacija iš Noibrandenburgo miesto prasidės šeštadienį 21 val. Iš pradžių bus galima stebėti dvi įžangines kovas.

Nugalėtojo titulą gins 37-erių metų J. Brahmeris. Jis su E. Gutknechtu jėgas išbandys antrą kartą. 2013 metais J. Brahmeris nugalėjo po itin permainingos kovos. E. Gutknechtas, kuriam kovo 19 dieną sukaks 34-eri, įsitikinęs, kad teisėjai tuomet jo priešininkui pergalę skyrė nepagrįstai.

J. Brahmeris titulą iškovojo 2013-aisiais, kai pranoko amerikietį Marcusą Oliveirą. Čempiono vardą jis gins jau šeštą kartą.

Galingu smūgiu pasižymintis J. Brahmeris profesionalų ringe iškovojo 47 pergales, net 35-iose kovose jis nokautavo varžovus. Vokietis patyrė du pralaimėjimus. Pastarąjį kartą J. Brahmeris suklupo 2008-aisiais, kai nusileido argentiniečiui Hugo Hernanui. Veteranas dabar laimėjo 16 kovų iš eilės. Profesionalo karjeros pirmoje pusėje vokietis triumfavo 27-iuose mačuose iš eilės.

J. Brahmeris yra buvęs WBO (Pasaulio bokso organizacijos) planetos čempionas antrojo vidutinio svoro kategorijoje (iki 76,2 kg). Jis populiariausio bokso tinklalapio boxrec.com reitinge užima šeštą vietą ir yra pirmas tarp Vokietijos boksininkų. Šis vokietis įspūdingai pasirodė mėgėjų varžybose, kuriose pralaimėjo tik penkias kovas iš šimto.

Kazachstane gimusio E. Gutknechto statistika profesionalų varžybose kuklesnė. Jis šventė 29 pergales (12 nokautų), patyrė tris nesėkmes, vieną kovą baigė lygiosiomis. E. Gutknechtas yra EBU (Europos bokso sąjungos) čempionas pussunkio svorio kategorijoje. Jis pastaruoju metu laimėjo keturias kovas iš eilės.

Pussunkio svorio kategorijos pasaulio superčempionas yra rusas Sergejus Kovaliovas. Jo dar neįveikė nė vienas varžovas.

Prieš šeštadienio mūšį pretendentas į titulą tryško pasitikėjimu. „Aš žinau, kad nepralaimėjau Brahmeriui pirmos tarpusavio kovos. Teisėjai iš manęs atėmė pergalę. Šįkart arbitrams nekils jokių abejonių. Jurgenui jau 37 metai, todėl netikiu, kad jis patobulėjo nuo pirmos mūsų tarpusavio kovos. Įrodysiu, kad jo laikas jau baigėsi – aš būsiu karūnuotas naujuoju pasaulio čempionu“, – pažadais svaidėsi E. Gutknechtas.

Tuo metu J. Brahmeris įsitikinęs, kad varžovas iš jo planetos čempiono diržo neatims: „Kai su Gutknechtu kovojau pirmą kartą, nebuvau geriausios sportinės formos. Tada beveik metus nesiboksavau. Šįkart visiškai pasitikiu savo jėgomis. Dabar aš geresnis boksininkas nei prieš trejus metus. Galbūt varžovas tą patį gali pasakyti ir apie save, tačiau aš esu pasaulio čempionas ir titulo niekam neatiduosiu“.