Suomija – JAV 5:0 (0:0, 2:0, 3:0)

Tokių bronzinių varžybų tikriausiai niekas net nesapnavo. JAV buvo nukautuota ir nukarūnuota jau antrame kėlinyje!

Po pusfinalio rungtynių su Kanada amerikiečiai atrodė išsikvėpę. Iki tol puikiai žaidusi komanda per savo paskutines rungtynes atrodė visai kitaip. Pritrūko sėkmės? Kažin. Sekasi geriausiems, o amerikiečiai šį kartą tiesiog žaidė blogai.

Pirmas kėlinys baigės be įvarčių, jame amerikiečiai turėjo keletą palankių momentų žaisdami daugumoje, tačiau suomis Tuukka Raskas puikiai saugojo savo vartus.

Šiose varžybose antiherojaus vaidmuo teko amerikiečių puolėjui Patrickui Kane'ui, kuriam net du kartus (pirmame ir antrame kėlinyje) nusišypsojo laimė mušti bulitus. Per svarbias rungtynes tokių progų būna labai retai! P. Kane'ui vis dėlto nepasisekė įveikti suomių varitninko nė karto. Tai, be abejonės, prisidėjo prie visos komandos nesėkmės. Nepavydžiu P. Kane'ui, kuriam nepavyko įmušti nė vieno įvarčio šiose olimpinėse žaidynėse ir dar toks likimas ištiko mažajame finale.

Tuo tarpu Suomijos rinktinė labai atsakingai pasirengė šioms rungtynėms, žaidė organizuotai ir tiesiog sutriuškino varžovus. Manau, ir fortūna šį kartą šypsojosi europiečiams. Antrame kėlinyje suomių pirmą ir antrą įvarčius skyrė vos vienuolika sekundžių!

Suomijos ledo ritulininkai

Kaip ir iki paskutinių rungtynių suomiai žaidė puikų komandinį ledo ritulį. Visa komanda puikiai kovėsi ir nusipelnė bronzos medalių!

Be abejonės, suomių herojumi vėl tapo veteranas Teemu Selanne. Kaip jis pats teigia, tai buvo jo paskutinės rungtynės nacionalinėje komandoje. Ir jos buvo tikrai įspūdingos – T. Selanne pelnė du įvarčius. Tai buvo jo šeštoji olimpiada ir ketvirtas olimpinis medalis. Buvo smagu klausyti, kai po rungtynių T. Selanne komandos draugai kalbėjo, kad jie stengėsi laimėti šį bronzinį mačą ne tik dėl šalies, bet ir dėl savo legendinio veterano. Tiesą sakant, neatrodo, kad šiam 43 metų žaidėjui jau laikas kabinti pačiūžas ant vinies, dar galėtų žaisti ir žaisti. Bravo, T. Selanne! Bravo, Suomija!

Liko paskutinis – pats svarbiausias mačas: Kanada – Švedija. Tikrai sunku spėti, kas bus geriausias. Tiek Švedija, tiek Kanada kiekvienas rungtynes žaidžia vis geriau. Galima tik pasakyti, kad laimės ta komanda, kuri atidžiau žais gynyboje ir kokybiškiau pasinaudos žaidimu daugumoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)