Olimpiniame ledo ritulio turnyre Kanada, Švedija, Suomija ir JAV keliauja tiesiai į ketvirtfinalį!

Tuo metu Rusijos rinktinė A grupėje užėmė antrą vietą ir turės žaisti aštuntfinalyje.

Rusijos ketvirtfinalio kelialapio klausimas sprendėsi Kanados ir Suomijos mačo metu. Kanada laimėjo per pratęsimą ir tapo geriausia komanda savo grupėje, o suomiai, taškų skaičiumi aplenkę Rusiją ir Šveicariją, tapo geriausia antra pirmo etapo grupių komanda.

Antradienį mūsų laukia keturios lemiamos ir tikrai įdomios kovos dėl kelialapių į ketvirtfinalį.

Aštuntfinalio kovose susitiks:

SlovėnijaAustrija (nugalėtoja ketvirtfinalyje žais su Švedija);
RusijaNorvegija (nugalėtoja ketvirtfinalyje žais su Suomija);
ŠveicarijaLatvija (nugalėtoja ketvirtfinalyje žais su Kanada);
ČekijaSlovakija (nugalėtoja ketvirtfinalyje žais su JAV).

Jei Kanada ir JAV sėkmingai sužais ketvirtfinalio mačus, šios „megarinktinės“ susitiks pusfinalyje.

Visa tai dar mūsų laukia, o dabar norėčiau pasidalinti savo įspūdžiais iš Suomijos ir Kanados bei Rusijos ir Slovakijos rinktinių rungtynių.

Suomija – Kanada 1:2 (0:1, 1:0, 0:0, 0:1).

Suomijos ir Kanados ekipų susitikimas buvo intriguojantis jau vien tuo, kad sprendėsi pirmos vietos B grupėje laimėtojai ir paaiškėjo geriausia antra komanda. Teoriškai buvo įmanoma, kad geriausia antrą vietą grupėse užėmusia komanda taptų A grupėje žaidusi Rusija. Tam reikėjo, kad Kanados ir Suomijos mačas baigtųsi labai dideliu skirtumu. Vos prasidėjus mačui tapo aišku, kad taip nebus – nė viena komanda neketino forsuoti įvykių.

Mačas vyko ramiai, per jį komandos užsidribo tik 4 baudos minutes - jas komandos pasidalijo per pusę. Lygiosios per pagrindinį rungtynių laiką abiem komandos garantavo ramų gyvenimą keletą artimiausių dienų.

Per pagrindinį rungtynių laiką išvydome tik du įvarčius. Kanadiečiai sugebėjo pasinaudoti pirmu ir vieninteliu Suomijos žaidėjo pašalinimu iš aikštelės – Drew Doughty beveik nuo mėlynos linijos „įsegė devyniukę“ į Tuukkos Rasko vartus.

Kanadiečiai minimalų pranašumą išsaugojo beveik iki pat antro kėlinio pabaigos, kuomet Tuomo Ruutu išlygino rezultatą (1:1).

Trečias kėlinys nenudžiugino įvarčiais, kova jame buvo lygi.

Pergalingą įvartį per pratęsimą įmušė tas pats Kanados rinktinės gynėjas D. Doughty.

Šis mačas žiūrovams, ko gero, neišliks ilgai atmintyje. Neatsitiktinai ir abiejų komandų treneriai po jo kalbėjo daugiau apie laukiančias ketvirtfinalio kovas.

Kanados rinktinės treneris Mike'as Babcockas teigė negalvojęs ir nestrategavęs, su kuria komanda jo ekipai būtų geriau žaisti ketvirtfinalyje ar pusfinalyje. Kanadiečiams dabar svarbiausi jie patys ir jų žaidimo kokybė.

Tuo tarpu suomių treneris Erkka Westerlundas teigė numatęs, kad ketvirtfinalyje gali tekti susitikti su Rusija. Vis dėlto, jei nori laimėti olimpines žaidynes, reikia būti pasiruošus nugalėti visas stipriausias komandas – tarp jų ir Rusiją, kur žaidžia vieni geriausių pasaulio ledo ritulininkų. Suomių strategas tvirtino, kad jo auklėtiniai nebus ketvirtfinalio favoritai, tačiau tai nereiškia, kad jie negali laimėti!

Rusija – Slovakija 1:0 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0).

Slovakai, patyrę du skaudžius pralaimėjimus ir praradę bet kokį šansą pakilti iš A grupės paskutinės vietos, vis gi gerai sužaidė su Rusijos ekipa. Jie puikiai gynėsi, o vartininkas Janas Laco gali būti vadinamas šių rungtynių herojumi – atrėmė net 37 rusų smūgius į vartus ir tik baudinių (bulitų) serijoje turėjo pripažinti Aleksandro Radulovo ir Iljos Kovalčiuko pranašumą.

Manau, gerą slovakų žaidimą lėmė ne tik gera gynyba, bet ir psichologinis nusiteikimas. Po pralaimėjimo Slovėnijai jie tikrai turėjo būti pikti ir degė noru įrodyti, kad nėra tokie prasti. Tuo metu Rusijos rinktinė buvo emociškai ir fiziškai pavargusi po sunkių rungtynių su JAV. Šį faktą pripažino ir Rusijos ekipos treneris Zinetula Biljaletdinovas.

Slovakai vakar paliko neblogą įspūdį, tačiau jei komandos gynėjai sužaidė gerai, tai puolėjų grandis nesublizgėjo. Jie taip ir nesurado kelio prie Semiono Varlamovo vartų.

Rusijos rinktinė žaidė blankiai pirmus du kėlinius, tačiau trečiame jau demonstravo savo žaidimą.

Laukiame aštuntfinalio kovų!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)