„Pralaimėjimas debiutinėse olimpinių žaidynių rungtynėse negali būti Brazilijos nacionalinės krepšinio rinktinės tikslas, tačiau žaidėjai po šalto dušo pirmajame mače nebuvo nukabinę nosies. Prieš ilgąją pertrauką šeimininkų komanda atsiliko 29 taškais, tačiau pačioje rungtynių pabaigoje sugebėjo surengti tikrą šturmą ir pralaimėjo vos 76:82.

Perpildyta „Carioca“ arena pasibaigus rungtynėms skandavo „Mes tikime“. Svarbiausia, kad komanda parodė sugebanti reaguoti“, – rašo didžiausio Brazilijos portalo „O Globo“ žurnalistas Eduardo Zaboranas, iš karto po rungtynių pakalbinęs ir kelis pagrindinius varžovų krepšininkus.

Lietuviai pirmoje rungtynių pusėje pirmavo net 30 taškų pranašumu, tačiau po pertraukos antrą pavarą įjungęs NBA čempionas L. Barbosa praktiškai vienas ant savo pečių ėmė tempti brazilus ir baigiantis mačui skirtumas ištirpo iki 4 taškų.

Nors brazilai pralaimėjo, 21 tašką pelnęs L. Barbosa po rungtynių šypsojosi.

„Minia buvo fantastiška. Aš niekada nebuvau panašioje situacijoje, ir tai yra svarbiausia. Nustebinsiu, bet esu nepaprastai lamingas. Mes pralaimėjome, tačiau pergalė yra vien matyti tai, kokia buvo žiūrovų minia. Žmonės mus nepaprastai palaikė. Dabar mes pasikrausime papildomos energijos rugntynėms su Ispanija – lengviau tikrai nebus, bet mes esame įkvėpti“, – kalbėjo brazilas.

Jam pritarė ir kitas varžovų lyderis Nene Hilario, pažymėjęs, kad brazilai pralaimėjo vienai iš geriausių pasaulio komandų.

„Mes žaidėme ne su bet kuo, o su ekipa, kuri pasauliniame reitinge užima trečiąją vietą. 28, 30 taškų – mes jau galėjome subyrėti, tačiau laiku sugebėjome susiimti. Mus įkvėpė minia ir mes už tai jai labai dėkingi“, – pozityviai į situaciją bandė žvelgti aukštaūgis.

Dramatiška rungtynių eiga neprasprūdo pro akį ir Ispanijos žurnalistams.

„Lietuva triuškino Braziliją 30-ia taškų, tačiau rungtynes baigė prašydama greitesnės jų pabaigos, nes viskas galėjo apsiversti aukštyn kojomis. Trūko visai nedaug, kad pergalę šiose rungtynėse būtų iškovoję ne didžiąją jų dalį pirmavę lietuviai, o Brazilijos krepšininkai“, – rašo portalas AS.

Ispanija kartu su Lietuva, Brazilija, Nigerija, Argentina ir Kroatija žaidžia toje pačioje žaidynių grupėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)