Pietų Korėjos delegacijai plaukiant Senos upe Prancūzijos sostinėje, ji buvo pristatyta oficialiu Šiaurės Korėjos pavadinimu prancūzų ir anglų kalbomis: „Korėjos Liaudies Demokratinė Respublika“.

„Nuoširdžiai atsiprašome už klaidą, kuri įvyko pristatant Pietų Korėjos komandą per atidarymo ceremonijos transliaciją“, – rašo IOC savo oficialia korėjiečių kalba X paskyroje.

Ši klaida sukėlė nepasitenkinimą Pietų Korėjoje – pasaulinėje kultūros ir technologijų jėgainėje, kuri formaliai vis dar kariauja su skurdžia, bet branduoliniu ginklu ginkluota Šiaurės Korėja.

Pietų Korėjos sporto ministerijos pareiškime apgailestaujama dėl to, kad per 2024 m. Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją Pietų Korėjos delegacija buvo pristatyta kaip Šiaurės Korėjos komanda.

Antrasis sporto viceministras Jang Mi-ranas, 2008 m. olimpinis sunkiosios atletikos čempionas, paprašė susitikimo su IOC vadovu Thomu Bachu, kad būtų galima aptarti šį klausimą.

Sporto ministerija taip pat paprašė Užsienio reikalų ministerijos „pareikšti griežtą protestą Prancūzijos atstovams“ dėl šio incidento, sakoma pranešime.

Šiaurės Korėja buvo teisingai pristatyta oficialiu šalies pavadinimu.

Santykiai tarp dviejų Korėjų yra žemiausio lygio per pastaruosius metus. Šiaurės Korėja stiprina karinius ryšius su Rusija, o į Pietus siunčia tūkstančius šiukšles nešančių balionų.

Reaguodami į tai Seulo kariškiai pasienyje per garsiakalbius skelbia pareiškimus prieš Šiaurės Korėjos režimą ir neseniai atnaujino šaudymo pratybas pasienio salose ir netoli demilitarizuotos zonos, skiriančios Korėjos pusiasalį.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją