Lietuvis varžėsi antrajame iš šešių Vienviečių valčių atrankos plaukimų kartu su varžovais iš Indonezijos, Sudano, Rumunijos, Kroatijos ir Slovėnijos.

G. Bieliauskas po 1500 metrų dar buvo ketvirtoje vietoje, tačiau paskutinėje atkarpoje įspūdingai spurtavo ir finišo paskutiniuose metruose aplenkė slovėną Ivaną Zvegelją, sportininkus skyrė vos 0,27 sekundės.

Antrame atrankos plaukime nugalėjo rumunas Mihai Chiruta - 6:51.51 min., antras finišavo kroatas Damiras Martinas (6:54.83 min.).

Po tris greičiausiuosius iškart pateko į ketvirtfinalį, o likusiems teks rungtis paguodos varžybose.

Ketvirtfinalis – liepos 30 d. (11:10 val.).

Rezultatai

Olimpinėse varžybose debiutavęs G. Bieliauskas nedalyvavo Paryžiaus olimpinių žaidynių atidaryme, bet šių iškilmių atmosferą jis pajuto prieš trejus metus Tokijuje. Ten kaunietis buvo Lietuvos porinės keturvietės atsarginis.

Šeštadienį startavo dar viena žaidynių debiutantė – 28-erių Viktorija Senkutė. Jos varžovės ketvirtajame atrankos plaukime buvo Peru, Brazilijos, Turkijos sportininkės ir neutrali atletės. Čia sistema – tokia pati: trys greičiausios keliauja į ketvirtfinalį, kitos – į paguodos lenktynes.

V. Senkutė distanciją pradėjo galingais yriais ir iš karto išsiveržė į pirmą vietą. Lietuvė iki pat finišo išsilaikė lyderės pozicijoje ir užtikrintai žengė ketvirtfinalį.

Ji distanciją įveikė per 7 min. 30,01 sek., antroje vietoje palikdama olimpinę vicečempionę Tatsianą Klimovič (7:34,31).

Moterų vienviečių valčių atrankos 4 grupės rezultatai

Irkluotojų šeštadienio startai

Jaunystės ir patirties lydinys – moterų porinės dvivietės ekipažas. 22 metų D.Rimkutei tai bus olimpinis debiutas, o Rio de Žaneiro žaidynių bronzos medalininkė 35-erių Donata Karalienė jau ketvirtą kartą kovos svarbiausiame pasaulio sporto renginyje.

Šioje rungtyje iš viso vyks trys atrankos plaukimai. Lietuvės irkluos antrajame su Airijos, Australijos ir Prancūzijos duetais. Į pusfinalį pateks po tris greičiausias įgulas, o likusios varžysis paguodoje.