Didžiulį ažiotažą kėlęs šešioliktfinalio mačas ilgai vyko viena kryptimi – visiškai dominavo Serbijos tenisininkas, laimėjęs pirmajį setą 6:1, o antrajame pirmavęs 4:0.

Nors karštai publikos palaikytas Rafa rado savyje jėgų atsitiesti ir išlyginti seto rezultatą (4:4), galiausiai du lemiamus geimus vėl pasiemė N. Džokovičius – 6:4.

Dvikova, kuri Novakui ir Rafaeliui tarpusavyje buvo jau 60-oji, truko 1 valandą 44 minutes.

N. Džokovičiaus kitame etape lauks italas Matteo Arnaldi (ATP-45) arba vokietis Dominikas Koepferis (ATP-70).

Tuo metu R. Nadalis galės atsigriebti dvejetų varžybose, kuriose sėkmingai dalyvauja porininku tautiečiu Carlosu Alcarazu – antradienį jie kausis aštuntfinalyje.

Primename, kad Rafa yra dukart olimpinis čempionas, 2008-aisiais Pekine triumfavęs vienetų, o 2016-aisiais Rio de Žanereire – dvejetų varžybose.

Savo ruožtu Džokeris Pekine pasitenkino bronzos medaliu, nes pusfinalyje 4:6, 6:1, 4:6 nusileido būtent R. Nadaliui.

Iš viso Paryžiuje kovą dėl prizinių vietų pradėjo 64-i tenisininkai, o mačai vyksta tuose pačiuose kortuose kaip ir prestižinis „Grand Slam“ turnyras „Roland Garros“, kurį Grunto karaliumi pramintas R. Nadalis yra laimėjęs net 14 kartų.

2016-aisiais Rio de Žaneire pasirodė ir pajėgiausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis. Deja, jo olimpinis debiutas neužtruko.

Tokio rezultato niekas nesitikėjo: R. Berankis neištempė nė valandos ir pralaimėjo australui Johnui Milmanui 0:6, 0:6. Lietuvis nesiskundė jokiais negalavimais ir pats negalėjo suprasti, kas nutiko aikštėje. Šis mačas – vienintelis olimpinio teniso istorijoje, pasibaigęs sausu rezultatu.