2012 metų olimpinėse žaidynėse L. Demus buvo 400 metrų moterų bėgimo su kliūtimis rungties favoritė, tačiau iki aukso jai pritrūko 0,07 sekundės. Pirma tuomet netikėtai finišavo Rusijos sportininkė Natalija Antiuch.

2019 metais rusė buvo diskvalifikuota dėl dopingo vartojimo, ir nors iš pradžių buvo anuliuoti visi jos laimėjimai nuo 2013 metų, 2022 metais priimtas sprendimas anuliuoti ir 2012 metų rezultatus bei olimpinį aukso medalį.

Praėjusią savaitę Paryžiuje pirmą kartą olimpinių žaidynių metu buvo surengta ankstesnių žaidynių medalių perskirstymo ceremonija. Netoli Eifelio bokšto L. Demus atsiėmė prieš 12 metų pelnytą auksą, čekė Zuzana Hejnova bronzą iškeitė į sidabrą, o bronza įteikta jamaikietei Kaliese Spencer.

Galiausiai savo šlovės akimirkos sulaukusi L. Demus bendraudama su žiniasklaida teigė, kad 2012 metais nešvariai rusės iškovota pergalė reikšmingai pakenkė tolesnei jos karjerai. Ypač amerikietė nukentėjo finansiškai – ji neteko milijoninių reklamos sutarčių.

„Kai iš Londono grįžau namo, sulaukiau didelio žmonių palaikymo. Tačiau iš rėmėjų palaikymo nebuvo. Jie taip niekada ir nesugrįžo“, – sakė L. Demus.

2013 metais amerikietė Maskvoje dar sudalyvavo pasaulio čempionate, kur laimėjo bronzos medalį, o tuomet ji pabaigė karjerą sulaukusi vos 30-ies.

„Po Londono olimpinių žaidynių buvau labai nusivylusi. Supratau, kad kito šanso būti olimpinėje rinktinėje gali nebūti. Ir nebuvo“, – kalbėjo dabar 41-erių sulaukusi moteris.

Šiuo metu L. Demus dirba medicininės priežiūros įstaigoje ir dirba trenere vidurinėje mokykloje. Norėdama atvykti į ceremoniją Paryžiuje su šeima, ji turėjo surinkti 21 tūkst. JAV dolerių paramą iš gerbėjų.

Ant ją nuskriaudusios N. Antiuch amerikietė nebepyksta. Dabar ji tiesiog džiaugiasi, kad teisingumas triumfavo.

„Ji nėra pirma įkliuvusi, ir tikrai ne paskutinė. Nieko jai nejaučiu. Norėčiau, kad viskas būtų susiklostė kitaip, bet taip jau nutiko. Tiesiog džiaugiuosi, kad galiausiai teisingumas atstatytas. Džiaugiuosi, kad žmonėms sporte teisingumas vis dar yra svarbus“, – sakė L. Demus.