Ketvirto kėlinio pabaigoje kanadiečiams nedaug trūko iki to, kad pasivytų prancūzus, tačiau pastarieji priešpaskutinę minutę surengė ilgą ataką, kurios metu atkovojo 3 kamuolius, o galiausiai įspūdingą tolimą tritaškį smeigė Evanas Fournier, kuris sužlugdė varžovų viltis. Pastarasis prancūzas rungtynes baigė su 15 taškų ir 3 atkovotais kamuoliais.

Sunkesnės rungtynės šįkart buvo 20-mečiui Victorui Wembanyamai. 224 cm ūgio krepšininkas per 26 minutes sukrapštė 7 taškus (2/10 met. iš ž., 3/6 baud.), tačiau atkovojo 11 kamuolių, išdalino 5 rezultatyvius perdavimus, išrašė bloką ir perėmė 3 kamuolius (15p n. b.).

Vincento Collet auklėtinius į priekį stipriausiai tempė Guerschono Yabusele ir Isaia Cordinier (4/5 trit.) duetas. Pastarasis pelnė 20 taškų (4/5 trit.), o G. Yabusele sumetė 22 (4/5 dvit. 2/4 trit., 8/8 baud.) ir atkovojo 5 kamuolius. 13 taškų ir 5 atkovotus kamuolius pridėjo centro puolėjas Mathiasas Lessortas (2/3 dvit., 9/14 baud.).

Kanadiečių pusėje pavojingiausias buvo Shai Gilgeous-Alexanderis – 27 taškai, 5 atkovoti kamuoliai ir 4 rezultatyvūs perdavimai. R. J. Barrettas pridėjo 16 taškų (4/6 dvit., 2/5 trit., 2/3 baud.).

Niekaip šiose olimpinėse žaidynėse neįsibėgėjęs Jamalas Murray pelnė 7 taškus (3/13 metimai iš žaidimo). Dillonas Brooksas taip pat atrodė prastai – 2 taškai (1/9 met. iš ž.).

Prancūzai pusfinalyje susikaus su pasaulio čempionais vokiečiais, kurie anksčiau ketvirtfinalyje palaužė Giannį Antetokoumpo ir Graikijos rinktinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją