Lietuvos rinktinė žaidynėse debiutuos prieš praėjusios olimpiados nugalėtojus latvius. Iš viso mūsiškiai grupės etape sužais septynias rungtynes (prieš visas ekipas).

Lietuvos 3x3 rinktinės tvarkaraštis olimpinėse žaidynėse:

  • liepos 30 d. 19:35 val. Lietuva – Latvija

  • liepos 31 d. 23:05 val. Lietuva – Prancūzija

  • rugpjūčio 1 d. 14:35 val. Lietuva – Lenkija

  • rugpjūčio 1 d. 20:05 val. Lietuva – JAV

  • rugpjūčio 2 d. 11:05 val. Lietuva – Kinija

  • rugpjūčio 3 d. 14:35 val. Lietuva – Nyderlandai

  • rugpjūčio 4 d. 19:35 val. Lietuva – Serbija

Lietuvos rinktinė į žaidynes pateko per atrankinį turnyrą Debrecene (Vengrija). Tuomet mūsiškiai lemiamoje kovoje parklupdė lenkus ir iškovojo kelialapį į Paryžių.

Apžvelkime, kas yra tie keturi krepšininkai, kurie gins Lietuvos garbę Paryžiaus olimpinėje scenoje.

Aurelijus Pukelis

30-metis, iš Šilalės kilęs krepšininkas rungtyniaujantis antroje pagal pajėgumą Lietuvos krepšinio lygoje (NKL). 205 cm ūgio sportininkas iki sezono vidurio atstovavo Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ ekipą.

Nuo 2018 metų A. Pukelis pradėjo profesionaliai žaisti 3x3 krepšinį ir per šį laikotarpį tapo pirmuoju Lietuvos reitingu bei tryliktu pasaulio reitingo žaidėju. Šiuo metu trijulių krepšinyje šis gina „Raudondvario“ komandos garbę.

A. Pukelis yra dukart 3x3 Europos krepšinio vicečempionas (2021 ir 2023 m.) bei kartą iškovojo Europos pirmenybių bronzą (2019 m.)

Krepšininkas buvo rimta figūra siekiant olimpinio kelialapio. A. Pukelis per penkerias atrankos rungtynes vidutiniškai rinko po 7 taškus, o lemiamoje akistatoje prieš Lenkiją aukštaūgis surinko 6 taškus ir 6 atkovotus kamuolius.

Į Paryžiaus olimpines žaidynes iš Vilniaus išskrenda 3x3 krepšinio rinktinė

Šarūnas Vingelis

Iš Rokiškio kilęs 34-erių krepšininkas sukaupęs didžiulę patirtį Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) ir Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Šį sezoną snaiperis rungtyniavo Šakių „Vytis-VDU“ ekipoje.

2018 metais pradėjo rungtyniauti 3x3 krepšinyje ir dabar atstovauja „Raudondvario“ ekipą. Šiuo metu Š. Vingelis reitinguojamas kaip aštuntas žaidėjas Lietuvoje bei 69-as pasaulyje.

Olimpinėje atrankoje Š. Vingelis rinko vidutiniškai po 4,6 taško ir buvo viena iš esminių figūrų perimetro grandyje.

Š. Vingelis yra dukart 3x3 Europos krepšinio vicečempionas (2021 ir 2023 m.) bei kartą iškovojo Europos pirmenybių bronzą (2019 m.).

Į Paryžiaus olimpines žaidynes iš Vilniaus išskrenda 3x3 krepšinio rinktinė

Evaldas Džiaugys

27-erių metų krepšininkas iš Raseinių žaidžia antrajame pagal pajėgumą šalies divizione – NKL. Atstovaudamas Šakių „Vyčiui-VDU“ puolėjas praėjusį sezoną rinko po daugiau nei 17 taškų ir 6 atkovotus kamuolius bei beveik 23 naudingumo balus.

Trijulių krepšinyje E. Džiaugys atstovauja „Raudondvario“ ekipai.

Olimpinėje atrankoje puolėjas turėjo labai gerų pasirodymų. Jis vidutiniškai rinko po 5,6 taško, o lemiamoje akistatoje prieš lenkus surinko 9 taškus ir buvo rezultatyviausias ekipoje.

Į Paryžiaus olimpines žaidynes iš Vilniaus išskrenda 3x3 krepšinio rinktinė

Gintautas Matulis

Vyriausias ir labiausiai patyręs šios trijulių rinktinės narys. 37-erių metų G. Matulis savo ilgą karjerą profesionalų krepšinyje (penki prieš penkis) jau baigė, bet nuo sporto niekur nepabėgo – yra LKL rungtyniaujančio Utenos klubo „Uniclub Casino-Juventus“ direktorius.

Olimpinėje atrankoje G. Matulis vidutiniškai rinko po 2,8 taško.

Į Paryžiaus olimpines žaidynes iš Vilniaus išskrenda 3x3 krepšinio rinktinė

Lietuvos rinktinės treneris Dainius Novickas teigia, kad tikslas yra tik vienas – medaliai.

Olimpinėse žaidynėse suprantame, kad nebūsime turistai, o kausimės dėl medalių. Mes žinome dėl ko važiuojame. Sieksime, kad Lietuvos vėliava būtų iškelta aukštai. Lauksime didelio palaikymo turnyre“, – teigė D. Novickas.

„Mes tikime savo komanda ir tikrai keliaujame žaisti dėl medalių. Esame trečias reitingas, tad tikrai kausimės dėl aukščiausių tikslų“, – tęsė jis.