Ryškiausias NBA žvaigždes subūrę etatiniai olimpiniai čempionai šeštadienį Paryžiaus „Bercy“ arenoje olimpinį finalą prieš šeimininkus prancūzus laimėjo 98:87.

Ir nors naudingiausiu turnyro krepšininku buvo paskelbtas LeBronas Jamesas, visų lūpose po finalinės sirenos sukosi S. Curry pavardė.

Ir S. Kerras konstatavo, kad ilgametis jo auklėtinis „Golden State Warriors“ klube buvo pagrindinis titulą atnešęs faktorius.

Likus 3 min. iki ketvirto kėlinio pabaigos Prancūzijos rinktinė buvo priartėjusi 3 taškų atstumu, bet tuomet S. Curry įsūdė keturis tolimus metimus, vienas kurių buvo paleistas per 224 cm ūgio Victorą Wembanyamą, o kitas, dar beprotiškesnis – iškart per du desperatiškai „išjungti“ 36-erių gynėją iš žaidimo mėginusius varžovus.

„Esu kelis kartus tai matęs, bet tai niekada nepabosta, – atsiliepė S. Kerras. – Per paskutinę minutės pertraukėlę jis pats pasakė: leiskite man su LeBronu žaisti du prieš du. Aš pagalvojau ir sutikau. Tai gana įprasta mūsų praktikoje, kadangi reikia pasikliauti žaidėjų vidine nuojauta.“

Pats S. Curry, iš viso į prancūzų krepšį sumetęs 24 taškus (8/12 tritaškių) po mačo patikino, jog jo galva lemtingu metu buvo „tuščia“, o veikė instinktai.

Tik Paryžiuje pirmąsyk olimpinį parketą išmėginęs veteranas vadino save dar palyginti menkai pasižymėjusiu irjuokaudamas žadėjo vytis Keviną Durantą, kuris šeštadienį tapo pirmuoju krepšininku istorijoje, užsikabinusiu ketvirtą olimpinį aukso medalį. Be to, ir rezultatyviausiu visų laikų JAV rinktinės žaidėju olimpiadose.

Tuo metu L. Jamesas taip pat pelnė ketvirtą olimpinį medalį – bet tarp jų yra ir 2004-ųjų Atėnų bronza.

39-erių krepšinio ikona vaikytis K. Duranto pasiekimo neplanuoja nė juokais.

Nors po ketverių metų žaidynės vyks Los Andžele, kurio legendiniai komandai „Lakers“ L. Jamesas atstovauja šiuo metu, sekmadienį jis pakartojo savo jau anksčiau išsakytą nuostatą.

„Vienu metu aš jau nemačiau savęs ir Paryžiuje, o dar po ketverių metų?.. Ne, žmogau, ne...“ – nesigundė L. Jamesas.

Tad estafetės lazdelę teks perimti tokiems žaidėjams kaip Anthony Edwardsas, kuris po finalo savu stiliumi aiškino pasistengęs kuo daugiau išmokti iš vyresnės kartos vedlių.

„LeBronas to nežino, bet aš įrašinėdavau, kaip jis atlieka apšilimą prieš rungtynes. Nesakykite jam“, – šypsojosi 23-ejų gynėjas.

Šypseną spaudė ir Joelis Embiidas – tik gal labiau sarkastišką.

Dėl pilietybės istorijos prancūzų publikos nuolat nušvilptam vidurio puolėjui nebuvo atleista ir per apdovanojimų ceremoniją.

„Aš suprantu tai kaip meilės išraišką. Mane visi myli, ir aš esu sklidinas meilės visiems“, – replikavo J. Embiidas.

Tos pačios ekipos kovėsi ir prieš trejus metus Tokijo žaidynių finale – tuomet amerikiečiai laimėjo 87:82.

Olimpinį auksą JAV krepšininkai užsikabino jau 17-ą kartą – ir penktą paeiliui. Pačios viršūnės iki šiol neužkariavę prancūzai vicečempionais tapo ketvirtą sykį.

Įdomu, jog tų pačių šalių ekipos sekmadienį grumsis ir moterų turnyro finale.

Anksčiau šeštadienį sužaistas rungtynes dėl bronzos laimėjo serbai, 93:83 tuščiomis palikę vokiečius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)