Prancūzijos sostinėje krepšinio kvartetas su savo treneriais įsikūrė praėjusį ketvirtadienį ir olimpiniame kaimelyje jau nardo kaip žuvys vandenyje – šiuo aspektu netgi nebesijaučia debiutantais.

„Iš pradžių buvo daug įspūdžių, dėl to pirma naktis buvo sunkoka. Dabar jau įprasta rutina, apsipratome ir kaimelyje esame kaip vietiniai. Sužinojome, kurioje iš trijų valgyklų skaniausia, nusifotografavome prie olimpinių žiedų, pėsčiomis nebevaikštome – važiuojame dviračiais ar elektromobiliais. Ir laukiame varžybų, norisi išsikrauti – jau spirgame daryti savo darbą“, – pirmadienį bendraudamas su Lietuvos žiniasklaida, pasakojo D. Novickas.

Anot ekipos kapitono Aurelijaus Pukelio, lietuviai – žmonės kuklūs, ir jiems puikiai tinka tiek patiekiamas maistas, tiek kaimelio kambariai.

205 cm ūgio žemaičiui buvo siūlyta pakeisti standartinę lovą į ilgesnę, bet šis atsisakė – mat yra įpratęs miegoti iš lovos kyšant pėdoms.

„Kad ir sako – lovos kartotinės, mes miegame puikiai. Na, iš pradžių buvo kietoka, bet pripratome“, – šypsojosi 30-metis aukštaūgis.

Jam ir kitiems žaidėjams neišdildomų įspūdžių paliko penktadienį vykęs olimpinių žaidynių atidarymas – nors ir buvo, A. Pukelio žodžiais, „kaip reikiant išskalbti lietaus“, nuotaikos tai nė kiek nesugadino.

O sekmadienį įspūdį padarė pirmą sykį išmėginta pagrindinė varžybų arena bei joje iš anksto besibūriuojanti publika.

„Jau mūsų pratybas stebėjo gal 500 žiūrovų, išeinant fotografavosi su mumis – didelis dėmesys“, – atsiliepė D. Novickas.

„Man tikrai nėra tekę žaisti panašioje arenoje. Net treniruotę stebėjo nemažai žmonių, reagavo po taiklių metimų. Po pirmųjų rungtynių galėsiu pasakyti, koks jausmas žaisti tokioje scenoje“, – nekantravo A. Pukelis.

Olimpiniame kaimelyje rinktinė gyvena lyg didelė šeima – penkių kambarių bute. Ten ir stebi tautiečių startus kitų sporto šakų arenose, mat patys nesiblaško ir į tribūnas neina.

„Smagu, kaip serialo „Draugai“ herojai. Draugiškai dalinamės vonia, medicinos kambariu. O ryt išsitrinsime socialinių tinklų programėles ir būsime dar arčiau vienas kito“, – sakė D. Novickas.

Olimpinio turnyro metu išsijungti socialinius tinklus jis su komanda nusprendė dar prieš keliaujant į Paryžių.

„Atėjus varžyboms nesinori jokių pašalinių trikdžių. Aš ir pats gaunu visokiausių žinučių. O norėtųsi koncentruotis tik į varžybas. Savaitė be socialinių tinklų – manau, niekas nuo to nenukentės.

Olimpinė scena – pati didžiausia, mes – jos debiutantai. Širdelė dreba, bandysime atsiriboti bent jau nuo išorės spaudimo“, – tokį pasirinkimą paaiškino treneris.

Jo galbūt tik daugiau dėl to, jog Paryžiuje nėra didžiojo krepšinio rinktinės, palūžusios olimpinėje atrankoje Puerto Rike. Veikiausiai tai paskatins daugiau krepšinio mėgėjų atkreipti dėmesį į 3x3 versiją.

Tiesa, patys olimpiečiai nelinkę taip galvoti.

„Net nežinau... Niekada nenorėjome lygiuotis į didįjį krepšinį. Suprantame, kas yra antra Lietuvos religija. Gal tiesiog mums patekus į olimpines žaidynes žmonės labiau patikėjo mūsų sportu ir tiek“, – svarstė D. Novickas.

Nesijaučia 3x3 atstovai ir Lietuvos krepšinio reputacijos gelbėtojais.

„Mes vis tiek nieko jau neišgelbėsime. Žiūrime savęs, turime savo tikslus, ir viskas. Nemanau, kad galime didįjį krepšinį išgelbėti“, – samprotavo A. Pukelis.

Kartu su juo olimpinėse žaidynėse debiutuos Šarūnas Vingelis, Evaldas Džiaugys ir Gintautas Matulis.

Antradienį lietuviai stos prieš titulą ginančius Latvijos krepšininkus. Mačo pradžia – 19.35 val. Lietuvos laiku.

Pirmame etape paeiliui reikės sužaisti su visomis septyniomis turnyro ekipomis: latvius seks šeimininkai, lenkai, amerikiečiai, kinai, olandai ir serbai.

Dvi geriausios komandos žengs tiesiai į pusfinalius, dar keturios rungsis papildomame atkrintamųjų varžybų etape.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)