C. Alcarazas penktadienį pusfinalyje pralaimėjo pirmą setą rusui Danilui Medvedevui, bet vėliau susiėmė ir šventė pergalę 6:7 (1:7), 6:3, 6:4, 6:4.

Laurus Vimbldone ginantis 21-erių tenisininkas, ATP rikiuotėje užimantis trečią vietą, praėjusį mėnesį triumfavo ir ant Paryžiaus grunto, laimėjęs atvirąjį Prancūzijos čempionatą.

Teniso vunderkindas po pergalės pusfinalyje kiek sudirgino Anglijos publiką, prakalbęs apie sekmadienį taip pat vyksiantį Europos futbolo čempionato finalą.

Mat pastarajame jo gimtoji Ispanija kovos būtent su anglais.

„Tai bus gera diena Ispanijos žmonėms“, – sakė C. Alcarazas, kurio žodžius veikiai pertraukė publikos švilpimas.

„Nesakau, kad Ispanija laimės – viso labo, kad laukia smagi dienelė“, – šypsodamasis pasiteisino pusfinalio nugalėtojas, taip sutramdęs tribūnų nepasitenkinimą.

Tuo metu D. Medvedevui ne juokai buvo galvoje – 28-erių rusas (ATP-5) tam pačiam varžovui kelią į Vimbldono finalą užleido antrus metus iš eilės.

Įtampą, kurią jautė D. Medvedevas, atspindėjo jo keiksmų tirada jau pirmame sete, išsiliejusi po nepalankaus teisėjos sprendimo. Dėl to rusui skirtas įspėjimas, nors sankcija galėjo būti ir griežtesnė – prieš įvertindama situaciją bokštelio teisėja ilgai tarėsi su vyriausiu turnyro teisėju bei organizatorių atstovu.

Sekmadienį finale C. Alcarazas dar kartą susitiks septyniskart Vimbldono čempioną N. Džokovičių, kurį lemiamame mače įveikė praėjusiais metais.

37-erių antroji planetos raketė pusfinalyje 6:4, 7:6 (7:2), 6:4 nurungė šio turnyro atradimą Lorenzo Musetti (ATP-25). 22-ejų italas iki tol „Grand Slam“ serijos varžybose nebuvo pasistūmėjęs toliau aštuntfinalio.

Savo ruožtu, N. Džokovičius Vimbldono finale grumsis jau dešimtą kartą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją