Pirmas setas 34-ąjį gimtadienį minėjusiam lietuviui buvo nepriekaištingas. Per pirmus tris geimus J. Marie pasipriešinti nesugebėjo, tačiau ketvirtame ir šeštame geime pasitempė ir susikūrė po „break point’ą“. Tiesa, prancūzas progomis nepasinaudojo ir jam teko sugerti „riestainį“.

Antras setą R. Berankis taip pat pradėjo puikiai ir iškart išsiveržė 2:0 į priekį, tačiau J. Marie galiausiai laimėjo savo pirmą mačo geimą, po kurio abu tenisininkai užtikrintai naudojosi savo padavimų serijomis. J. Marie to neužteko, o R. Berankis šventė greitą ir užtikrintą pergalę.

Ketvirtadienį R. Berankis laimėjo du mačus per vieną dieną – 6:3, 6:0 susitvarkė su Italijos atstovu Federico Iannaconne (ATP-486), vėliau vakare 6:4, 6:3 patiesė 19-metį prancūzą Arthurą Gea (ATP-375).

Šiame turnyre dalyvavo dar du Lietuvos tenisininkai – Vilius Gaubas ir Edas Butvilas, tačiau jaunuoliai krito ankstesniuose etapuose.

R. Berankis patekdamas į finalą jau užsitikrino 25 ATP vienetų reitingo taškus ir 3050 eurų. Šeštadienį vilnietis finale susigrums su turnyro favoritu, prancūzu Calvinu Hemery (ATP-215).

Turnyro nugalėtojui atiteks 50 ATP reitingo taškų ir 5080 JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją