Rusas antrajame etape 7:6(9:7), 4:6, 3:6 nusileido Čekijos atstovui Jakubui Mensikui (ATP-65). Jau pirmame sete A. Rubliovas užtikrintai neatrodė, tačiau po „tie-breaker’io“ sugebėjo išnešti sveiką kailį. Tiesa, kituose dviejuose setuose sėkmė lydėjo jo oponentą J. Mensiką. Mačas truko 2 valandas ir 32 minutes.

Panašių slystelėjimų pavyko išvengti C. Alcarazui ir J. Sinneriui. Pastarasis tenisininkas jau kurį laiką yra įsivėlęs neaiškiame dopingo skandale, tačiau jam buvo duotas leidimas varžytis Kinijoje. Proga 23-ejų italas kol kas naudojasi – per vos valandą ir 19 minučių 6:1, 6:4 nugalėjo japoną Taro Daniel (ATP-93).

Ant kietos dangos kol kas tvirtai atrodantis C. Alcarazas su savo oponentu taip pat susitvarkė operatyviai. Ispanas per valandą ir 17 minučių 6:2, 6:2 nepaliko jokių šansų kinui Juncheng Shang (ATP-51).

Šeštadienį ant kortų Šanchajuje dar žengs Novakas Džokovičius (ATP-4), kuris susidurs su amerikiečiu Alexu Michelsenu (ATP-43) ir Alexanderis Zverevas (ATP-3), kuriam kelią bandys užkirsti Italijos atstovas Mattia Bellucci (ATP-101)