Pirmoje akistatoje pirmoji mūsų šalies raketė Vilius Gaubas (ATP-182) 4:6, 2:6 neatsilaikė prieš Borną Gojo (ATP-439).

„Tikrai nelengvas mačas, labai dideli greičiai. Buvo sunku priimti jo padavimus. Tikiuosi kitą kartą bus geriau. Antro seto pradžioje jaučiau, kad žaidžiu geriau, tačiau kai reikėjo užbaigti taškus, šiek tiek paskubėdavau ir suklysdavau. O to daryti, ypač kai varžovas taip gerai paduoda, negalima“, – sakė V. Gaubas.

Lietuvos nacionalinės komandos kapitonas Šarūnas Kulnys antrajam susitikimui pasirinko ne nugaros traumą patyrusį ilgametį lietuvių lyderį Ričardą Berankį (ATP-326), o Edą Butvilą (ATP-368).

Šis metė rimtą kovą pajėgiausiam šeimininkų tenisininkui Dujei Aidukovičiui (ATP-105), tačiau galiausiai pripažino šio pranašumą 5:7, 7:6 (8:6), 2:6.

„Varžovas labai gerai sužaidė svarbiausiais susitikimo momentais. Rezultatas jam paduodant daug kartų buvo 0:30 ar 15:30, atrodo tokiose situacijose aš pats neklydau, tačiau Ajdukovičius tomis akimirkomis sužaidė tikrai puikai. Tie taškai ir lėmė mačo baigtį. Visgi pamačiau, kad esu arti to lygio, belieka sunkiai dirbti ir mokytis iš tokių susitikimų“, – kalbėjo E. Butvilas.

Antroji diena, šeštadienis, prasidės dvejetų susitikimu nuo 15 val. tarp R. Berankio (ATP-326) ir Pijaus Vaitiekūno (ATP-2002) bei Mate Pavičiaus (dvejetų ATP-3) ir Mili Poljičako (ATP-327).

Vėliau V. Gaubas susikaus su D. Ajdukovičiumi, o E. Butvilas grumsis su B. Gojo. Visgi visos šios nominacijos komandų kapitonų sprendimu dar galės būti keičiamos.