Pastaraisiais metais traumų kankinamas 38-erių atletas pranešė, kad jam teliko vienas pasirodymas – lapkričio pabaigoje Malagoje vyksiantis Daviso taurės turnyras, kuriame dėl trofėjaus kovos aštuonių šalių rinktinės.

R. Nadalis su ispanais jau yra triumfavęs 2004, 2009, 2011 ir 2019 m.

„Realybė yra tokia, kad paskutiniai metai, ypač pastarieji dveji, buvo labai sudėtingi. Nemanau, kad begaliu žaisti visa jėga“, – pareiškė kairiarankis maljorkietis.

Grunto kortuose tiesiog karaliavęs R. Nadalis „Roland Garros“ nugalėtojo taurę į viršų kėlė net 14 kartų. Jis savo sąlygas diktavo 112 iš 116 Paryžiuje žaistų mačų.

„US Open“ turnyrą jis laimėjo 4-is, o „Australian Open“ ir Vimbldone – po 2 kartus.

Iš viso kovingojo ispano kraityje – net 92-iejų ATP turnyrų titulai ir 209 savaitės, praleistos pirmoje ATP reitingo vietoje.

Primename, kad Rafa taip pat yra dukart olimpinis čempionas: 2008-aisiais Pekine jis pasidabino vienetų, o 2016-aisiais Rio de Žaneire – dvejetų varžybų auksu.

Rafa kartu su Novaku Džokovičiumi ir Roger Federeriu ilgus metus sudarė teniso pasaulyje dominavusį Didįjį trejetą.

„Kokia karjera, Rafa! Aš visada tikėjau, kad ši diena niekada neateis. Ačiū tau už nepamirštamus atsiminimus ir neįtikėtinus pasiekimus sporte, kurį mes mylime. Buvo didžiulė garbė“, – graudinosi teniso maestro iš Šveicarijos.