Čempione tapo Viktorija Azarenka. 31-erių baltarusė finale turėjo susitikti su Naomi Osaka, tačiau japonė pusfinalyje patyrė kairės kojos traumą bei pranešė, jog dėl titulo kovoti negalės.

„Atsiprašau, bet negaliu žaisti dėl traumos. Pasitempiau pakinklinę sausgyslę, o per naktį ji neišgijo taip, kaip to norėjau. Tai buvo sunki savaitė, noriu padėkoti visiems už palaikymą“, – rašė N. Osaka.

22-ejų tenisininkė, kurios tėvas yra iš Haičio, šią savaitę prisidėjo prie sportininkų protestų prieš rasizmą bei atsisakė žaisti pusfinalį prieš Elise Mertens.

Nors iš pradžių turnyro organizatoriai skyrė N. Osaka techninį pralaimėjimą, vėliau japonei buvo pasiūlyta sužaisti pusfinalį penktadienį. Daugiausiai uždirbanti pasaulio tenisininkė sutiko ir iškovojo pergalę 6:2, 7:6(7:5).

N. Osaka šiuo metu yra 10-oji planetos raketė. Pirmą WTA turnyrą po gimdymo 2016-aisiais laimėjusi V. Azarenka reitinge užima 59-ąją poziciją. Už pergalę baltarusei atiteko 900 WTA reitingo taškų bei 285 tūkst. JAV dolerių.

Vyrų varžybų finale šeštadienį kovos geriausias planetos tenisininkas Novakas Džokovičius ir 30-oji pasaulio raketė Milošas Raoničius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)