19-metis lietuvis žengė į lemiamą trečiąjį atvirųjų JAV pirmenybių atrankos ratą, trečiadienį nepalikęs vilčių tituluotam Prancūzijos tenisininkui Richardui Gasquet.

187-ą vietą ATP klasifikacijoje užimantis šiaulietis jau pačioje mačo pradžioje dukart iš eilės laimėjo tašką paduodant varžovui ir atitrūko 4:0. Pirmąjį setą jis laimėjo rezultatu 6:2.

Dvigubai vyresnis oponentas (ATP-126) labiau pasistengė antrame sete, nors pajėgiausias Lietuvos tenisininkas vėl turėjo ankstyvą progą nugvelbti tašką per priešininko padavimus.

Iniciatyvą V. Gaubas perėmė penktame geime ir šaltakraujiškai užbaigė darbą pats nė sykio nepraradęs taškų paduodamas – 6:4.

Mačas truko 1 val. 18 min. Prancūzas padarė net 9 dvigubas klaidas (lietuvis – 2), o jo antrojo padavimo efektyvumas tesiekė 30 proc. (8/27 laimėtų kamuoliukų).

Richardas Gasquet

Tai buvo antroji V. Gaubo pergalė prieš R. Gasquet per mėnesį – prieš tai aukščiau klasifikuojamą veteraną buvo pavykę nustebinti „Challenger“ serijos turnyre Italijoje.

Praeityje R. Gasquet ATP rikiuotėje buvo pakilęs iki 7-os vietos. Prancūzas per savo 22-ejus metus trunkančią karjerą laimėjo 16 ATP turnyrų, o 2013-aisiais pasiekė to paties „US Open“ pusfinalį.

Trečiame kvalifikacijos rate V. Gaubo laukia argentinietiškas iššūkis. Būsimas jo varžovas paaiškėjo po tautiečių akistatos, kurioje raketes kryžiavo atrankos favoritas Thiago Agustinas Tirante (ATP-95) ir dar vienas įžymus veteranas Diego Schwartzmanas (ATP-246), kuris prieš ketverius metus dar buvo klasifikuojamas aštuntas pasaulyje, o „US Open“ yra nukeliavęs iki ketvirtfinalio.

D. Schwartzmanas sugebėjo pratęsti pasirodymą, trečiadienį laimėjęs 7:5, 6:4.

Primename, kad pirmame rate V. Gaubas 6:3, 6:2 pranoko ispaną Danielį Rinconą (ATP-244).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)