Pjongčange dailiojo čiuožimo gerbėjų simpatijas užkariavusi rusė A. Zagitova atvyko į Pekiną. Ji apsistojo kitame „burbule“ nei sportininkai ir jų treneriai.

Milijonai gerbėjų seka kiekvieną Alinos žingsnį. Sekėjai stebi Rusijos žvaigždės kasdienius vaizdo įrašus socialiniuose tinkluose. Mergina išdidžiai pozuoja Pekino ledo rūmuose, bet ne ant ledo, o tribūnose.

Tik iš tribūnų garsioji rusė galės stebėti, kas iš jos perims olimpinės čempionės titulą. Laukia neįprastas momentas televizijos ekrane: olimpinė čempionė pati ims interviu iš naujosios olimpinės čempionės. Kas ja taps, paaiškės vasario 17 dieną.

A. Zagitova buvo pakviesta į olimpines žaidynes dirbti reportere vienoje iš didžiausių Rusijos televizijų.

Per olimpiadą negėrė net vandens

Kokį spaudimą tenka atlaikyti jaunutėms ledo čiuožėjoms, A. Zagitova puikiai žino. Ji žino ir kokią kainą tenka susimokėti, norint užkopti į olimpinę viršūnę. Alinančios treniruotės, griežta trenerės Eteri Tutberidzės kontrolė ir netgi drastiški mitybos sprendimai.

„Labai ribojau save per olimpines žaidynes Pjongčange. Pamenu, kad vandens beveik negėriau, tik išskalaudavau vandeniu burną ir išspjaudavau. Vanduo buvo kaip burnos skalavimo skystis“ – viename interviu atskleidė A. Zagitova.

Alina Zagitova Pjongčango olimpinėse žaidynėse

Tapusi olimpine čempione, rusė kitą sezoną palūžo psichologiškai. Valandos, praleidžiamos ant ledo, tirpo. Ši mergina garsėjo tuo, kad kasdien, septynias dienas per savaitę, treniruodavosi po dvylika valandų.

Tokio tempo nebeatlaikė. Ne fiziškai, o emociškai. Ji net nebenorėjo vykti į 2019-ųjų pasaulio dailiojo čiuožimo čempionatą.

„Ji sėdėjo namuose, net nesusikrovusi lagamino. Mes supratome, kad ji gali ir pavėluoti į oro uostą. Greitai skambinome į savo treniruočių klubą, paprašėme, kad sukrautų jos daiktus ir kuo skubiau atgabentų į oro uostą“, – tokia netikėta istorija pasidalijo E. Tutberidzė.

Zagitova atvyko į oro uostą, o pasaulio čempionate Saitamoje nuskynė aukso medalį. Pirmąjį karjeroje pasaulio čempionės titulą. Ji pavadino tai stebuklu ir pačiu geriausiu karjeros momentu.

„Tai buvo stebuklas. Nežinau, kaip man pavyko. Radau savyje jėgų ir iškovojau saldžiausią pergalę karjeroje. Per olimpines žaidynes tvyrojo didžiulė įtampa, aš nespėjau žaidynėmis pasimėgauti, o Japonijoje išgyvenau pačias gražiausias triumfo akimirkas “, – sakė čiuožėja.

Alina Zagitova Pjongčango olimpinėse žaidynėse

Zagitova iki šiol išlieka vienintele Rusijos čiuožėja, kuriai pavyko laimėti olimpinį, pasaulio ir Europos čempionatų auksą.

Žvelgiant į tokius pasiekimus, atrodytų keista, kaip jos karjera didžiajame sporte galėjo trukti vos dvejus metus. Dvejus. Trumpa, tituluota, efektinga ir naujus gyvenimo vartus atvėrusi karjera.

Tautiečių konkurencijos neatlaikė

Šiai merginai dar tik devyniolika metų, bet konkurencija tarp čiuožėjų Rusijoje negailestinga ir Alina viso to neatlaikė.

Kas ketverius metus į olimpines žaidynes prasimuša vis kitos Rusijos jaunosios čiuožėjos. Vis įspūdingesni ledo talentai. Dabar pasaulis žavisi 15-mete ruse Kamila Valijeva, o Pjongčange širdis tirpdė tada tokio paties amžiaus A. Zagitova. Dar anksčiau, Sočyje – sensacingą pasirodymą surengė penkiolikmetė iš Rusijos Julija Lipnickaja.

Alina žino, ką reiškia „išstumti“ kitą ir ką reiškia būti „išstumtai“ pačiai. Pjongčange prieš ją konkurencijos neatlaikė rusė septyniolikmetė Jevgenija Medvedeva. Kiek ašarų tada praliejo Ženia, dramatiškai pralaimėjusi olimpinį auksą Zagitovai.

Jevgenija Medvedeva ir Alina Zagitova Pjongčango olimpinėse žaidynėse

Galima suprasti, kai trejus metus dominuoji ant ledo, gerini visus pasaulio rekordus, o būtent per olimpinį sezoną sulauki penkiolikos metų konkurentės su galingų elementų arsenalu.

Prabėgo vos keli metai ir pati Zagitova ant ledo neprilygo naujai įsiveržusiai Rusijos čiuožėjų kartai.
Ji niekada neatliko keturgubų šuolių, o štai naujoji rusių karta sukėlė revoliuciją ant ledo – visos olimpinės rinktinės narės šokinėja keturgubus šuolius.

Alina Zagitova Pjongčango olimpinėse žaidynėse

Uždirbo milijonus

Kad ir ką teko ištverti – A. Zagitova ne kartą garsiai pareiškė: buvo verta.

Nepasiturinčioje šeimoje augusi mergaitė turėjo didelių svajonių. Ne tik laimėti titulus, bet ir praturtėti. Per trumpą karjerą jai pavyko ir viena, ir kita.

Rusijoje žvaigžde tapusi 19-metė žiba televizijos eteryje. Šiuo metu dirba reportere ir komentatore Pekino olimpinėse žaidynėse, taip pat dalyvauja milžiniško populiarumo sulaukiančiuose komerciniuose ledo šou pasirodymuose.

Alina Zagitova

Ji kremta universitete žurnalistikos mokslus, pati veda seminarus ir uždirba didžiules sumas iš pasirodymų ir reklamos sutarčių. A. Zagitova keliauja po pasaulį su populiariu ledo pasirodymu „Miegančioji gražuolė“, yra sportinio prekės ženklo „Puma“ ambasadorė Rusijoje.

Forbes.ru pateiktais duomenimis, per ikipandeminius 2019-uosius ji uždirbo daugiau nei 2 mln. JAV dolerių. A. Zagitovos Instagramo paskyra jau visai netrukus turės daugiau nei 1 mln. sekėjų.

Ši ledo gražuolė paniro į kitokią gyvenimo pasaką – be profesionalios ledo scenos ir auksinių karūnų, bet pildančią kitokias gyvenimo svajones.

Alina Zagitova Pekino olimpinėse žaidynėse
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)