– Šiuolaikiniai grožio standartai moteris spraudžia į ganėtinai ankštus rėmus. Turime elgtis taip, kaip priimta visuomenėje. Rengtis taip, kad atitiktume savo amžiaus kategoriją. Atrodyti nepriekaištingai, bet, neduok Dieve, dirbtinai. Šis diktatas ypač aktualus žinomoms moterims. Ar bent kartą esate jautusi spaudimą dėl to, kad turite būti pavyzdys?

– Norėčiau kiek padiskutuoti, ar tikrai šiuolaikiniai grožio standartai, ar mes pačios save įspraudžiam į tuos ankštus rėmus? Amžiaus bei lyčių esu linkusi nesureikšminti: juk Jamie Oliveris myli kulinariją ir niekas nesako, kad puodai – tai bobų reikalas. Man niekas nesiūlo karoliukų verti, nes aplinkiniai žino, kad geriau pavyks nufotografuoti automobilių sportą, kariuomenę ar kitus ekstremalius dalykus.

Manau, kad aprangą labiau įtakoja gyvenimo būdas nei amžius. Drabužius renkuosi pagal du kriterijus: ar jie patogūs ir, ar patinka. Būti pavyzdžiu jaučiu pareigą tik savo jauniausiam sūnui, nes už jį esu atsakingą ir man svarbu, ką jis galvoja. Bet tikrai nesuku galvos, ką apie mane mano kaimynų bobutės katinas! Atrodau taip, kaip jaučiuosi, o jaučiuosi taip, kaip atrodau.

– Žvilgtelėjus į jus ir tuo pačiu – į jūsų asmens dokumentą, tikriausiai apniktų dviprasmiški jausmai. Galima drąsiai teigti, kad atrodote mažų mažiausiai dešimtmečiu jaunesnė. Kaip pavyksta sustabdyti laiko tėkmę?

– Juokauju, kad metai bėga, o aš irgi. Tik į priešingą pusę. Jei rimtai, man yra labai svarbu sutarti pačiai su savimi. Turiu pripažinti, kad kartais kyla diskusijų, būna, jog užsisuku ir kažką, darau, darau, bet po to stabteliu ir užduodu sau klausimus: kas esu, kur einu, kaip jaučiuosi? Kai randu atsakymus, apima komfortas ir ramybė.

Žinoma, sportas yra kaip vanduo, be kurio negaliu. Mokiausi muzikos mokykloje ir tai, deja, man nelabai patiko. Maždaug ketvirtoje klasėje išradau originalią formulę: sportas lygu galima trauma, o trauma reikštų, kad galėsiu negroti smuiku, todėl buvau labai motyvuota sportuoti. Su laiku tai tapo įpročiu. Pastaraisiais metais su jaunėliu pamėgom kovų menų treniruotes, kur, kaip juokauju, legaliai išsiaiškinam santykius. Atrodo toks pozityvus žmogus esu, bet, kai atsistoju prieš kriaušę tai „kapoju“ ir rankytėm, ir kojytėm iš širdies.

Taip pat įtakos, matyt, turi ir tai, kad esu išranki maistui. Labai mėgstu žalius produktus. Ir tai nėra tik daržovės. Dievinu žalią lašišą su sojos padažu.

Taip pat svarbu gera kosmetika ir būtinai kvepalai! Turiu jų visą lentyną.

– Sakoma, kad moterų grožis skleidžiasi su amžiumi. Ar dabar jaučiatės geriau ir savimi pasitikite labiau nei prieš dešimt, dvidešimt metų?

– 100 proc. tiesa. Esu linkusi vadovautis mylimu posakiu: „mano gyvenime nėra biudžeto blogoms dienoms“.

– Vienoms moterims amžius tėra nereikšmingas skaičius, kitos gimtadienių baidosi tarsi velnias kryžiaus. Koks jūsų požiūris šiuo klausimu?

– Visada švenčiu gimtadienį, nes man tai yra smagu. Draugauju su savo metais. Energijos turiu apstu, o šiame etape, turiu ir išminties, todėl moku mėgautis.

– Žvelgiant į save, kas jums jumyse gražiausia ir ką galbūt norėtumėte pakeisti?

– Gražiausia yra supratimas, kad jaučiu laisvę atrodyti taip, kaip noriu. Bet norėti, kaip juokauju, yra VEIKSMAžodis, tad, kad taip jausčiausi, turiu įdėti pastangų: skirti sau laiko, pasilepinti, susitvarkyti, susiderinti rūbus. Negalima leisti darbų rutinai padaryti iš savęs nukainotos prekės, nes tada nepadės jokie vardiniai daiktai, liks tik „išpardavimas“.

– Kokį geriausią grožio patarimą esate išgirdusi ir kokių esate davusi savo dukrai Evelinai?

– Manau, kad iš Evelinos esu išgirdusi, kur kas daugiau patarimų, nei esu jai davusi!

– Jūsų kasdieniai grožio ritualai – kokie jie?

– Dvi valandos laiko sau ryte ir pusvalandis vakare. Kartais būna, kad miegui turiu vos 4 valandas, tačiau vis tiek laikausi to paties ritmo.

Atsikėlusi, visų pirma, užsidedu veido kaukę. Tada kavos puodelis (būtinai su 2 šaukšteliais cukraus!), tuomet mankšta, kurią darau nuo 18-kos metų. Pagrinde tai tempimo pratimai. Organizmas pradeda busti, cirkuliuoti ir rytinis „pandos veidelis“ įgauna formą. Jokių pusryčių. Dušas. Tada – makiažas. Vakare visada švariai nuvalau veidą, palepinu jį ir kūną kremais. Ypač kojas ir rankas.

– Sunku nepastebėti, kad esate puikios formos. Kas padeda išlaikyti liekną, stangrų kūną?

– Ko gero vis tik labiausiai turėčiau būti dėkinga genetikai. Niekada nesilaikiau jokių dietų ar sveikos mitybos taisyklių. Dažniausiai maistą pasirenku instinktyviai: jei man trūksta geležies, kaip tyčia norėsiu kepenėlių, o jei baltymų – vištienos. Beveik nevartoju pieno produktų. Nežinau, kodėl. Tiesiog nenoriu jų.

Kadangi esu nenuorama, daug judu. Jei tik turiu galimybę, einu į darbą ar susitikimus pėsčiomis.

– Sako, kai figūra gera, kad ir ką apsirengsi – viskas atrodys puikiai, nors bulvių maišą dėk. Kaip apibūdintumėte savo stilių šiandien ir be kokių drabužių neįsivaizduojate savo garderobo?

– Negalėčiau sutikti, kad bet koks drabužis vienodai gerai atrodo. Esu vizualė, todėl pakankamai reikliai vertinu šiuos dalykus.

Jei galima stilių apibūdinti muzikiniu terminu, tai – rokenrolas. Bet kartais, kai grįžtu apdulkėjusi iki kaulų čiulpų po automobilių varžybų, mane patraukia ant... kaspinėlių, nėrinukų, aukštakulnių arba švelniai pastelinių bei rožinių tonų. Tada tampu „zefyriukas“. Mano spintoje karaliauja įvairovė.

– Paskutinis ir kiek intriguojantis klausimas – ką pasakytumėte moterims, manančioms, kad trumpesnės suknelės ar sijonai moterims per keturiasdešimt yra tabu?

– Tik mes pačios savo galvose nubrėžiame kažkokias ribas. Patraukite kasdien jas po metrą ir po mėnesio nustebsit, kiek daug galite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (380)