Kuo skiriasi vyrų ir moterų oda?

Žmogaus oda ir jos atliekamos funkcijos yra vienodos, tačiau kalbant apie vyrų ir moterų odos fiziologinius ypatumus „Eurovaistinės“ grožio vaistinių vadovė Aušra Vareikienė pranešime spaudai išskiria du svarbiausius skirtumus.

Vyrų oda yra ženkliai storesnė už moterų, tačiau skusdamiesi jie nuolat ją eksfolijuoja. Dėl to jų oda dažnai žymiai jautresnė nei moterų. Tai paskatina ir greitesnį odos senėjimą. Senėjimo skirtumus iliustruoja šis pavyzdys: jei vienoje rankoje paimsiu švelnią servetėlę ir suglamžysiu, ją ištiesinus liks tik švelnios raukšlelės. Tuo tarpu suglamžius vatmano popierių – liks gilesnės raukšlės, kurias išlyginti itin sudėtinga. Būtent pastarasis vatmano popierius atspindi neprižiūrimos vyrų odos senėjimą“, – pasakoja A. Vareikienė.

Vyro oda dažniausiai bus kur kas riebesnė už moters, net jei abu būtų riebiaodžiai, – tokį antrą skirtumą įvardija grožio specialistė. Anot jos, vyrų odos poros yra daug didesnės, jos išskiria daugiau riebalų, o ir jų funkcionavimas žymiai aktyvesnis.

Kas gali išsaugoti sveiką vyro odą?

Grožio specialistė pasakoja, kad vaistinėse tenka vis dažniau pakonsultuoti atsakingai savo odą prižiūrinčius vyrus. Ji neslepia, kad toks dėmesys odai padės ilgesnį laiką išsaugoti stangrumą ir elastingumą, o taip pat padės išvengti jos papilkėjimo.

Pilingas. Kasdien skutantis veido odą, sunku išvengti įaugusių plaukelių. Čia gali pagelbėti švelnus pilingas, pastatantis trumpus plaukelius ir padedantis juos lengviau pašalinti skutantis.

Rankų kremas. Nuolat skubantiems vyrams rekomenduojama naudoti rankų kremus emulsijos tipo, kadangi jie greičiau įsigeria į odą ir nekelia papildomo diskomforto. Mažą kremą galima visada turėti tiesiog savo automobilyje.

Lūpų balzamas. Grožio specialistė pastebi, kad lūpų balzamas – dažna vyrų prekė. Jie padeda drėkinti lūpų odą, išvengti jos skilinėjimo. Taip pat ji rekomenduoja išbandyti daugumos vyrų mėgstamus šaldančio efekto lūpų balzamus.

Priemonės nuo bėrimų. Jauni vyrai, ypač aktyviai siekiantys karjeros, patiria daug streso. Tai atsiliepia ir jų odai, padažnėja bėrimai. A. Vareikienė tokiais atvejais rekomenduoja į savo odos priežiūros rutiną įtraukti priemones nuo bėrimų, bent jau reguliariai užsitepti veido kaukę.

Plaukų priemonės. Grožio specialistė teigia, kad norint pasirūpinti sveikais plaukais ir galvos oda, „trys viename“ šampūno nepakanka. Visapusei plaukų priežiūrai rekomenduojama pagal savo plaukų būklę pasirinkti tinkamą šampūną ir plaukų balzamą, taip pat sveikintina į rutiną įtraukti plaukų kaukę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją