Netrukus po to šis metodas buvo pritaikytas penicilinui gaminti, o džiovinimas šalčiu buvo pripažintas pagrindine moksline biologinių mėginių konservavimo technika.

Pasak Kauno kolegijos Medicinos fakulteto kosmetologijos katedros lektorės Loretos Valatkevičienės, vienas iš geriausių konservavimo būdų – liofilizacija, arba kitaip – vandens pašalinimas iš užšaldyto produkto. Tokiu būdu apdoroti produktai pasižymi aukšta kokybe ir ilgu galiojimo terminu. Viską, ką galime užšaldyti, galime ir džiovinti šaltyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)