„Delfi“ skaitytoja Inga, išvykusi į užsienį, įsigijo itin pigių veido kaukių. Merginai kilo klausimų dėl jų efektyvumo.

„Pamėgau drėkinamąsias lakštines veido kaukes, bet tai sau leidžiu retai, nes nemaža jų kaina. Kai pamačiau, jog panašios kaukės užsienio prekybos centre kainuoja nuo 90 ct, nedvejodama keletą nusipirkau. Išbandžiau drėkinamąją kaukę su avokadais. Pirmas pastebėjimas atidarius pakuotę – prie kaukęs nėra kietesnio papildomo sluoksnio, kuris padeda kaukę ant veido užsidėti ptogiau ir tiksliau.

Visgi, jei už tą sluoksnį moku keletą eurų, pagalvojus, nėra jis toks ir reikalingas. Sunku pasakyti, ar kaukės efektas kuo nors skiriasi nuo brangesnių kaukių. Panaudojus šią kaukę jautėsi, kad veidas drėgnesnis, oda švelnesnė“, – pasakoji Inga.

Veido kaukės po 90 centų

Klinikos „Grožio pasaulis“ kosmetologė Sandra Bliūdžiūtė atsakė, kaip atskirti, kuri kaukė gera, kuri – prasta, ir ar galima įsigijus pigesnę kaukę tikėtis stebuklo.

– Kokia yra veido kaukių nauda? Ar prasminga jas naudoti?

– Pirmiausia derėtų paminėti, jog veido kaukių yra labai įvairių pagal gamybos būdą: alginatinės (vėsinančios), kreminės, lakštinės. Vienos dažniausiai pasirenkamų kaukių yra lakštinės, kurios yra pagamintos iš hidrogelio, bioceliuliozės, medvilnės. Veido kaukės yra vienas iš intensyvesnių odos priežiūros priemonių. Jose esančios aktyvios medžiagos prisideda gerinant įvairias odos būkles.

Svarbiausia atsirinkti sau tinkančią ir naudoti pagal gamintojo rekomendacijas. Veido kaukes prasminga naudoti, nes jos yra vienas iš odos priežiūros etapų, tačiau nereiktų pamiršti, jog kaukės yra tik papildomas žingsnis jūsų kasdieninėje odos rutinoje. Veido kaukes galima derinti ir kombinuoti tarpusavyje norint pagerinti odos būklę nereikalaujant daug laiko.

– Kas kiek laiko reiktų darytis veido kaukę?

– Daugelis mano, jog kuo ilgiau ir dažniau naudojant veido kaukes bus pasiektas geriausias rezultatas. Tačiau veido kaukes tinkamiausia naudoti kaip nurodo gamintojas: atsižvelgiant į naudojimo dažnumą, išlaikyti nurodytą laiką, atkreipti dėmesį ar tai yra dienos ar nakties odos priežiūros produktas. Per ilgai laikoma kaukė gali pabloginti jūsų odos būklę, nes džiūdama ištraukia drėgmę ir gali sukelti nepageidaujamą šalutinę odos reakciją.

Pavyzdžiui per dažnai naudojamos skaistinančios, eksfoliuojančios kaukės gali išploninti odą ir pažeisti apsauginį odos barjerą. Reiktų atkreipti dėmesį, kad ne visada naudojamų kaukių veiksmingumas priklauso nuo veikliųjų sudedamųjų medžiagų esančių jose, bet ir nuo tinkamo ir tikslingo naudojimo pagal nurodytas gamintojo instrukcijas.

– Kaip paruošti odą? Ką reikia padaryti prieš dedantis kaukę ir ar po jos dar reikia kremo?

– Prieš dedant/tepant kaukę nusprausti veidą prausikliu, papildomai galima vieną kartą savaitėje atlikti odos šveitimą, nes tai padidina kaukės veikliųjų medžiagų absorbciją. Jeigu jūsų odos rutinoje kaukė yra naujas produktas, rekomenduojama atlikti odos toleravimo testą (mažą kiekį produkto užtepti už ausies arba ant dilbio ir stebėkite). Jeigu naudojama kaukė buvo kreminės tekstūros, ją kruopščiai nuplaukite šiltu vandeniu, o jeigu tai buvo lakštinė, jos serumo likutį galima įsimažuoti į odą. Neretai didžioji dauguma galvoja, kad kremas po kaukės yra nereikalingas, tačiau jis yra būtinas, nes tai yra užbaigiamas žingsnis, apsaugantis nuo žalingo aplinkos poveikio ir drėgmės praradimo.

– Kokios sudėtinės dalys turi būti drėkinančioje, putlinančioje, valančioje ir kitose kaukėse?

– Drėkinančios kaukės sudėtyje turėtų būti daug humektantų – drėkiklių (aloe, glicerinas, pantenolis, hialurono rūgštis, pieno rūgštis). Jei reikia greito odos pridrėkinimo rekomenduojame rinktis lakštines kaukes, nes dėl vandeningos sudeties ingridientai yra greičiau pasisavinami bei jos serumo perteklių galima papildomai įmasažuoti į odą.

Putlinančios kaukės pagrindiniai ingredientai: biopeptidai, keramidai, antioksidantai, kolagenas. Norint pasiekti putlinantį ar stangrinamąjį poveikį, tokio tipo kaukės dažniausiai greit stingsta formuodama veido ovalą. O valančiose kaukėse gausu vaisių rūgščių, dumblių, molio (ypač geltonasis ir žaliasis), arbatmedžio, cinko bei niacinamido. Šios kaukės dažniausia naudojamos riebios, probleminės odos priežiūrai, nes padeda pašalinti iš odos toksinus, reguliutoi riebalinių liaukų veiklą, turi stiprų priešuždegiminį poveikį.

– Ar kaukės kaina turi prasmę? Yra kaukių po 7 eurus, yra po 80 centų...

– Dažniausiai kaukės kainą sudaro naudojamų sudedamujų ingredientų kokybė, jų išgavimo metodai ir koncentracijos kiekis. Pavyzdžiui gaminant lakštines kaukes iš hidrogelio ir bio-celiuliozės jų išgavimo būdas yra brangesnis nei medvilninių lakštinių kaukių ar tų kaukių, kurių pagrindinė lakšto dalis yra neaustinė medžiaga. Kaukės medžiagos kokybė lemia, kiek ji yra prisotinta aktyvių serumų ir suteikia stiprenį norimą rezultatą.

Todėl, reikia paminėti, jog pigose kaukėse veikliujų medžiagų kiekis žymiai mažesnis, jos nurodomos ingredientų sąrašo pabaigoje. Tokiose kaukėse daugiau alergenų arba dirgiklių: alkoholių, konsevantų, kvapiklių, silikonų. Šios medžiagos gali sukelti odos sudirgimą.

– Kokių kaukių geriau nepirkti, kokios sudėtinės dalies ar dalių vengti?

– Pirmiausia reikėtų nepirkti veido kaukių netinkačių jūsų odos tipui ir būklei. Jei turite alergijų, atsižvelgti ar sudetyje nėra būtent šių alergentų. Dažnai nekokybiškų kaukių sudėtyse daug alkoholių (sudėtyje žymimi, kaip alcohol, etil-alcohol, ethanol), konservantų (metyl/butyl/ethyl/isopropyl paraben), kvapiklių (parfum, fragrance), kurie pigiose kaukėse dažnai užimą maksimalią leistiną normą.

Šie dirgikliai gali pažeisti apsauginį odos barjerą, dirginti ir sausinti jūsų odą. Taip pat silikonai ir mineraliniai aliejai palieka nematomą plėvelę, ko pasekoje gali kimšti odą. Vienas iš pagrindinių būdų, kaip išvengti nepageidaujamos odos reakcijos yra kaskart atkreipti dėmesį į kaukės sudėtį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją