Garsenybių kirpėjas Lukas Bensonas dalijasi patarimais, kaip pritaikyti kirpimą prie savo veido tipo, kad moteris atrodytų jaunesnė.

Kaip sako įžymybių stilistas: „Šukuosenos gali ir pridėti amžiaus, ir atjauninti keleriais metais, tai priklauso nuo ilgio, spalvos ir stiliaus.

Tas pats tamsus bobas skirtingiems žmonėms gali atrodyti visiškai skirtingai.

Yra veiksnių, kuriuos reikia apsvarstyti ir į kuriuos visada reikia atsižvelgti“.

Nors ilgi plaukai gali vizualiai pridėti moters išvaizdai amžiaus, tai nereiškia, kad juos būtinai reikia trumpinti: „Priklausomai nuo tekstūros, labai ilgi plaukai gali senėti, bet jei juos subalansuosite, pavyzdžiui, sluoksniais ar švelniu įrėminimu, jie gali atrodyti tikrai gerai.“

Kaip šukuosena gali pakeisti išvaizdą

„Senstant nebūtina rinktis radikaliai trumpo kirpimo.

Tačiau jei vis dėlto nuspręsite tai padaryti, „klasikinis stilius, pavyzdžiui, bobas, paprastai tinka įvairaus amžiaus ir skirtingų veido tipų moterims“.“

Veido forma ir kirpimas

Veido forma iš tiesų turi didelę reikšmę nustatant, koks kirpimas jums labiausiai tinka, tačiau, pasak Luko Bensono, dėl to nereikėtų per daug jaudintis.

„Egzistuoja keletas mitų apie tai, kokias šukuosenas galima ar negalima dėvėti su skirtingomis veido formomis, – aiškino ekspertas.

Tiesą sakant, tai nėra visiška tiesa – „jūsų stilistas gali šiek tiek pakeisti bet kokią šukuoseną, kad ji tiktų jūsų veido formai“.

Pasak eksperto:

Ovalo formos veidai yra laimingiausi – jiems tinka beveik bet koks kirpimas.

Kvadratiniams veidams reikia šukuosenų, kurios sušvelnina formą, pavyzdžiui, įrėminančių sruogų, sruogų ir užuolaidinių sruogų.

Apvaliems veidams tinka šukuosenos, suteikiančios struktūrą ir formą, pavyzdžiui, pailgintas bobas arba ilgi įstriži kirpčiukai.

Trikampio ar širdies formos veidams tinka šukuosenos, kurios subalansuoja tokios formos bruožus.

Tai gali būti pixie arba asimetriškas ilgas bobas.

Kaip šukuosena gali pakeisti išvaizdą
Kaip šukuosena gali pakeisti išvaizdą
Kaip šukuosena gali pakeisti išvaizdą

Tačiau, kaip pastebi stilistas, „taisyklės sukurtos tam, kad būtų laužomos“.

Kirpėjas turėtų pritaikyti šukuoseną ne tik prie jūsų veido formos, bet ir prie plaukų tekstūros bei jūsų gyvenimo būdo – pavyzdžiui, kaip gerai galite atlikti šukuoseną patys, kiek turite laiko ir pan.