Dominuoja natūralumas ir lengvumas

Pasak plaukų stilistės A. Wojc, klientės, norėdamos papuošti savo plaukus ypatingai progai vasaros metu, dažnai pageidauja lengvumo ir natūralumo. Būtent tai atsispindi ir šio sezono šukuosenų tendencijose.

„Vasaros šukuosenų tendencijose vis dar karaliauja natūralios, lengvos garbanos, kurios suteikia įvaizdžiui romantiškumo ir tinka įvairioms šventėms – nuo išleistuvių iki vestuvių ar krikštynų. Taip pat populiarus pageidavimas yra ir vadinamasis „balerinos“ kuodelis, kurį formuojant galima eksperimentuoti su sklastymo vieta ir taip išgauti skirtingus įvaizdžius. Na, o didžiausios vakarėlių liūtės renkasi šlapių plaukų efekto šukuoseną, kuri gali puikiai tikti mergvakariui ar kitoms smagioms progoms“, – populiarias šukuosenas vasaros šventėms atsiųstame pranešime spaudai įvardija A. Wojc.

Plaukų stilistė pastebi, kad šukuosena turi atspindėti asmeninį stilių, derėti prie viso įvaizdžio.

„Jei jūsų laukia svarbi šventė, rekomenduojama šukuoseną išbandyti iš anksto. Bandomosios šukuosenos vizito metu su klientėmis išbandome 3–4 šukuosenų variantus, suderiname ir makiažą, tad taip galima pamatyti visą bendrą įvaizdį. Į tokį vizitą svarbu atvykti jau turint drabužius ypatingai dienai, kad meistras galėtų patarti, kokia šukuosena tinka prie silueto. Geriausias laikas bandomajai šukuosenai – 2–3 savaitės iki vestuvių“, – naudingais patarimais dalijasi šukuosenų meistrė.

Šukuosena ypatingai dienai – ir namuose

Šių metų Milano mados savaitėje kartu su „Wella Professionals Italia“ komanda dalyvavusi A. Wojc pastebi išaugusią pamokų, kaip pasidaryti šukuoseną pačioms namuose, paklausą. Pasak jos, klientės dažniausiai nori išmokti nepriekaištingai susigarbanoti plaukus ar sukelti plaukus į „uodegą“.

„Šukuosenų, kurias galima pasidaryti tiesiog namuose yra iš tiesų labai daug. Atšilus orams rekomenduoju išbandyti vasariškas, lengvas bangeles. Prieš miegą šlapius plaukus supinkite į 2–3 kasas, prieš tai papurkškite juos plaukų druska. Ryte liks plaukus išpinti, iššukuoti ir supurškus laku galėsite džiaugtis žavinga šukuosena. Jei norite elegantiškesnės šukuosenos, kuri puikiai derėtų prie vakarinės suknelės, surinkite plaukus į aukštą uodegą ties pakaušio ir viršugalvio linija. Sugarbanokite „uodegą“ ir suriškite plaukus į lengvą mazgą“, – sako A. Wojc.

A. Wojc taip pat pataria, į ką atkreipti dėmesį norint puikiai atrodančia šukuosena džiaugtis kuo ilgiau.

„Norint, kad šukuosena išsilaikytų visą dieną, svarbu atkreipti dėmesį į tai, kaip plaunate plaukus ir kokias priemones naudojate. Jei planuojate garbanoti plaukus, patarčiau nenaudoti jokių nenuplaunamų kondicionierių ar aliejukų, stiprios fiksacijos lako. Rinkitės lengvos fiksacijos laką – jis suteiks plaukams purumo ir lengvumo“, – pasakoja A. Wojc.