Tėvų ir senelių lankymas, draugų susitikimai ir iškylos su šeima – viskas taip sava ir taip laukiama, tačiau pastebiu, jog skubėdami ir lėkdami pamirštame esminiu daiktus, kurių prireikia kiekvieną dieną. Tad kaip gi susikrauti lagaminą ilgajam šventiniam laikotarpiui, kurį greičiausiai praleisite ne namuose?

Visų pirma visada vadovaujuosi viena taisykle – mažiau yra daugiau. Kuo mažiau apsikrauni, tuo dažniau išloši, o kuo tavo lagamine yra daugiau daiktų – tuo labiau apsunkini daiktus ir padidini tikimybę kažką palikti.

Taigi, kas privalo atsidurti tavo šventiniam kelionių lagamine?

1. Šiltas ir patogus megztukas. Jis pravers leidžiant laiką gamtoje ar išėjus ilgam pasivaikščiojimui po miestą ar mišką.

2. Nesiglamžanti suknelė. Tokia, kuri akimirksniu suteiks tavo įvaizdžiui šventišką dvasią, tačiau neatrodys pernelyg perspaustai.

3. Dvi poros pėdkelnių. Taip, būtinai dvi, juk pati žinai, kaip būna, o švenčių metu mažų mažiausiai norisi lakstyti po parduotuves ir ieškoti pėdkelnių.

4. Patogūs drabužiai – minkštos kelnės ir kašmyrinis megztukas. Jie tikrai pravers jaukiai sutinkant Kalėdų rytą pas tėvus. Juk tikrai nebūtina visą dieną būti pasipuošusi, svarbiausia – jaustis patogiai.

5. Aukštakulniai. Juk turi būti pasiruošusi viskam!

6. Kvepalai. Šlakelis tavo mėgstamų kvepalų kaip mat atgaivins po ilgos kelionės automobiliu.

7. Dveji medvilniniai marškinėliai. Jie pravers visur ir visada, o ypač jei netyčia pamiršai pižamą.

8. Švarkas. Kai iš jaukios šeimos vakarienės nori lėkti susitikti su draugais – vienas švarkas gali kaip mat pakeisti įvaizdį.

Na ir dar kelios paslaptys, kaip keliaujant nesuglamžyti visų savo drabužių. Visų pirma, jei tik įmanoma, švarkus ir sukneles vežkis pakabintus ant pakabos. Jei ne – pasinaudok vakuuminiais maišais. Ištraukus orą iš jų drabužiai nesusiglamžo. Na, o jei tokių neturi – pasitelk seną gerą metodą – drabužius ne lankstyk, o susuk, taip išvengsi aiškių lenkimo linijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)