„Tam, kad spintos kapsulė geriau atspindėtų unikalią moters asmenybę ir kiekvieną kartą leistų rūbų deriniui suskambėti vis kitaip, svarbu nepamiršti aksesuarų ir kokybiškos bižuterijos. Paprasčiausias minimalistinis derinys, pavyzdžiui, juodas aksominis sijonas bei balti marškinėliai ar vienspalvė ilga suknelė, atrodys visiškai kitaip su priderintu masyvesniu žiedu, auskarais ar pakabuku“, – sako A. Gilytė, ką tik pristačiusi pirmąją savo bižuterijos kolekciją.

Anot kūrėjos, renkantis bižuteriją, kaip ir renkantis rūbus, nesunkiai galima suformuoti laikui nepavaldžią klasikinę kolekciją: „Kurdama pirmąją bižuterijos kapsulę, norėjau joje matyti kokybiškus papuošalus, kuriuos galėčiau lengvai derinti tarpusavyje. Šią viziją man padėjo įgyvendinti Portugalijoje gyvenanti juvelyrų šeima, kuri puikiai perprato mano šiuolaikinės klasikos sampratą“.

Norinčioms suformuoti universalią bižuterijos kapsulę, A. Gilytė pataria atkreipti dėmesį į šiuos tris principus:

  1. Auksu ir sidabru padengtos bižuterijos derinimas

Jau seniai praėjo laikai, kai stilingai atrodė tik vienspalvio metalo dirbiniai: auksinė kaklo grandinėlė, žiedas ir, pavyzdžiui, auskarai.

Šiandieną ne tik drąsiai galima derinti tarpusavyje auksinius ir sidabrinius papuošalus, bet ir rekomenduojama dėvėti, pavyzdžiui, auksinį ir sidabrinį žiedus ant vieno piršto. Derinti skirtingų metalų grandinėles – vieną masyvesnę auksinę, kitą minimalistinio dizaino sidabrinę: „Tokie deriniai atrodo gyvai ir laisvai, mažiau nupoliruoti siekiant atitikti griežtą standartą“.

Bižuterijos kapsulė

  1. Skirtingo dydžio auskarų deriniai, tinkantys prie gyvenimo būdo

Renkantis auskarus svarbu atkreipti dėmesį į tai, koks jūsų gyvenimo būdas, kokius auskarus jūs mažiausiai jaučiate. Kokybiškos bižuterijos auskarai, net ir būdami kiek didesni, turėtų jūsų neįpareigoti.

„Rekomenduoju atkreipti dėmesį į įvairaus dydžio rinkeles, kiek masyvesnės jos puikiai derės prie minimalistinio įvaizdžio, o dėvint prie į kuodą surištų plaukų, pridės elegancijos ir rafinuotumo jausmo. Minimalistinės rinkelės puikiai tinka prie intensyvesnio, margesnio rūbų derinio. Jos taip pat itin dailiai atrodys ir derinamos kartu su didesniais auskarais, jei rūbų derinys yra kiek mažiau intensyvus“.

Bižuterijos kapsulė

  1. Universalių žiedų derinimas tarpusavyje

Universalioje bižuterijos kapsulėje pravartu turėti ir minimalistinį žiedą, kurį būtų galima dėvėti vieną, arba kelis iškart ant vieno piršto. Prie universalių rūbų derinių puikiai atrodo ir vienas masyvus, pavyzdžiui, auksinis žiedas ir pinta grandinėlė, kurie kartu gali padėti dailiai įrėminti įvaizdį.

Bižuterijos kapsulė

„Svarbiausia nepasiduoti tendencijoms ir neskubėti įsigyti kiekvieno ant bangos užšokusio papuošalo. Labai svarbu savo kapsulėje vietos palikti ir subtiliam minimalizmui, kuris neužgožtų rūbų derinių ir laisvai įsilietų į mūsų kasdienybę,“– pataria A. Gilytė.

Naujoje A. Gilytės bižuterijos kolekcijoje moterys ras minimalistinius, gamtos motyvus atliepiančius sidabrinius bei auksu dengtus auskarus, grandinėles, apyrankes, žiedus bei apykojes. Papildoma įkvėpimo dozė – portugališki papuošalų pavadinimai, siunčiantys subtilias žinutes kiekvienai juos dėvinčiai moteriai.