Įprastai nešvarius sportinius batelius esame įpratę mesti į skalbimo mašiną. Tai greita ir efektyvu, tačiau specialistai rekomenduoja atsisakyti tokio avalynės skalbimo būdo, ypač, jei batai yra suklijuoti, o ne apsiūti.

Be to, ar esate pastebėję, kad po skalbimo ant baltų sportinių batelių lieka gelsvų ar pilkšvų dėmių? Veikiausiai, taip yra todėl, kad nenustatote papildomo skalavimo režimo ir ant audinio užsilieka skalbimo priemonės žymių.

Jei vis vien nusprendėte batus skalbti skalbimo mašinoje, pasirinkite 30 laipsnių temperatūrą, be mirkymo ir gręžimo režimo.

DELFI Stilius taip pat rekomenduoja kelias alternatyvias ir laiko patikrintas priemones baltų sportinių batelių valymui:

1. Pirmasis sąraše yra paprastas muilas. Išverkite batraiščius, išimkite vidpadžius ir batus pamerkite muiliname vandenyje maždaug 40 minučių. Taip pat puikiai tiks ir skalbimo milteliai. Kelissyk perskalaukite drungnu vandeniu.

2. Pasinaudokite kiekvienuose namuose esančia priemone – actu. Suvilgykite skudurėlį actu ir švelniais sukamaisiais judesiais patrinkite įsisenėjusias dėmes. Nuskalaukite.

3. Jei ant batų užtiško riebalų, vienas paprasčiausių būdų išimti dėmes – ant dantų šepetėlio užpilti šampūno ir patrinti nešvarumus, nuskalauti šiltu vandeniu.

4. Jei avalynės valymui naudojate balinamąją priemonę, baliklį būtinai atskieskite vandeniu santykiu 1:5. Pavalykite dantų šepetėliu ir nuskalaukite vandeniu.

5. Jeigu pastebėjote, kad avalynės paviršius yra susibraižęs, defektus paslėps baltas nagų lakas. Tačiau patartina atkreipti dėmesį, ar nagų lako atspalvis atitinka sportbačių spalvą.

6. Padui baltumą sugrąžins sodos ir acto mišinys. Sumaišykite po vieną arbatinį šaukštelį ir kempine įtrinkite į padą. Po 10 minučių nuplaukite šaltu vandeniu.

7. Dar vienas būdas – sumaišyti šauktą sodos, pusę šaukšto vandenilio peroksido ir pusę šaukšto šilto vandens. Gauta mase pašveiskite dėmes, palikite 30 minučių. Nuplaukite vandeniu. Vandenilio peroksidas yra chloro baliklis, kuris kartu su kepimo soda formuoja burbuliukus, kurie gali iškelti dėmes ir išvalyti audinį.

8. Ne ką mažiau svarbu ir tai, kaip džiovinate batus. Nusausinkite avalynę servetėlėmis, taip pašalindami nereikalingą drėgmę ir paspartindami džiovimo procesą. Kad batai neprarastų formos, juos džiovinkite vertikaliai ir niekada nepalikite šlapių batų toje vietoje, kurioje yra tiesioginių saulės spindulių. Verčiau rinkitės pavėsį.

Sportbačiai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)