Tereikia pasitelkti išmonę ir pavyks susikurti prašmatniausią įvaizdį, toli gražu neinvestuojant viso gyvenimo santaupų į vienetinius, garsiais prekių ženklais apkabinėtus drabužius. Viena kita lengvai realizuojama gudrybė gali vizualiai pakylėti turimo garderobo vertę, na, o tada, apsivilkusi eiliniam piliečiui įperkamais drabužiais atrodysite ir puošniai, ir elegantiškai, ir netgi ištaigingai.

Portale „Dukes Avenue“ publikuojamo straipsnio autorės tikslas – patarti, kaip suspindėti prabanga perdėm neišlaidaujant. Taigi, netrukus įsitikinsite, kad turimas kuklus biudžetas nėra kliūtis siekiančioms rafinuoto įvaizdžio.

Kodėl turime kreipti dėmesį į tai, kuo rengiamės ir kaip atrodome

Prieš pereinant prie konkrečių patarimų, norėtųsi paaiškinti, kodėl apskritai svarbu tinkamai rengtis ir elegantiškai atrodyti. Turite patikėti: išbaigtas, nugludintas įvaizdis gali nulemti visokeriopą sėkmę ir įkvėpti norą džiaugtis gyvenimu.

Didesnis pasitikėjimą savimi. Įvaizdžio kūrimas per aprangą – tai vienas iš etapų kuriant geriausią savo pačių versiją. Portalo „Dukes Avenue“ kūrybinė grupė siekia pasufleruoti savo auditorijai, kaip priartėti prie svajonės apie prabangą, ir būtinai primena, kad prabanga – tai ne išorinė aplinkybė, o vidinė būsena. Taigi, visų pirma tenka kalbėti apie nepriekaištingą fizinę ir psichologinę būklę, taip pat pasitikėjimą savimi, kaip neišsenkantį jėgų siekti užsibrėžtų tikslų šaltinį. Nepriekaištingai sukomplektuoti drabužių ansambliai plečia pasitikėjimo savimi bagažą. Štai kodėl apranga – ne antraeilės svarbos dalykas.

Geresnis pirmas įspūdis. Stilinga, lakoniška apranga – neįtikėtinai reikšmingas punktas, jeigu svarbu palikti žmonėms kuo palankiausią įspūdį. Atminkite, kad pirmasis įspūdis apie nepažįstamą žmogų susidaromas vos per septynias sekundes po susitikimo, taigi, kažko pritrenkiančio per tokį trumpą laiką tikrai nepasakysite. Taigi, pirmąjį įspūdį apie jus aplinkiniai susidaro vien pagal tai, kaip elgiatės ir kaip atrodote, o juk tas įspūdis negali būti nesvarbus, ar ne? Pagalvokite ir apie tai, kad apranga – tai viena parankiausių priemonių pademonstruoti unikalų stiliaus pojūtį ir išsiskirti kaip asmenybei.

Mažesnis atstumas iki siekiamybės. Vienas vertingiausių su apranga susijusių patarimų, jei siekiate karjeros, – rengtis ne pagal vietą, kurią jau turite, o pagal vietą, kurios siekiate. Jei trokštate išsikovoti aukštesnes pareigas įmonėje, turėtumėte rengtis taip, kaip pati tinkamiausia kandidatė. Vos tik į jus pažvelgus neturi kilti abejonių, kad galbūt atsiras tinkamesnių. Kaip tokiu atveju atrodyti? Tvarkingai, elegantiškai ir konceptualiai, savaime aišku. Žinoma, nepamirškite, kad renkantis rūbą reikia atsižvelgti ir į progą, pavyzdžiui, renginį, kuriame teks dalyvauti.

Įžanginį žodį norėtųsi baigti pastaba, primenančia, kad prabangi, elegantiška ir rafinuota išvaizda jokiu būdu nesusiveda vien į drabužius. Tai ištisas kompleksas, kurį sudaro tvarkinga apranga, išsilavinimas bei tinkamos manieros, ir vainikuoja kerintis asmenybės žavesys ir nuginkluojantis pasitikėjimas savimi.

Net ir vilkėdama brangiausius drabužius galite viską nepataisomai sugadinti prasčiokiškomis manieromis arba akivaizdžiai per dideliu skaičiumi per vakarą išlenktų vyno taurių. Aplinkinius turėtumėte pavergti įdomiais pokalbiais, per kuriuos atsiskleistų jūsų visapusiškumas. Visgi pirmiausia – apie drabužius. Ką verta rinktis, jeigu milijonų dar nežarstote, bet norisi, kad niekas nemanytų, jog pinigai jums – neįveikiama kliūtis.

1. Rinkitės laikui nepavaldžius klasikinius modelius

Norint turėti garderobą, leidžiantį kurti prabangiai atrodančius drabužių derinius, išleisti kapitalo tikrai nereikia. Svarbiausia – ne drabužių kaina, bet jų tipas. Jei imponuoja rafinuotas įvaizdis ir pati būtent tokio siekiate, jokiu būdu nesiviliokite greitąją madą kuriančių firmų asortimentu. Užuot pirkaliojusi tai, kas tik akimirką išbūna ant bangos, verčiau investuokite į tai, kuo būtų galima manipuliuoti „kapsulės“ ribose, – įsigykite kokybiškų klasikinio kirpimo drabužių.

Atminkite: jiems nebaisus net pats griežčiausias laiko testas. Juk griežto kirpimo baltų marškinių, tamsiai mėlyno megztinio arba mažos juodos suknelės nepavadintumėte senamadiškais daiktais? Jei pasistengsite, kad garderobas atitiktų „kapsulės“ principą, turėsite bet kokiai progai tinkamų drabužių.

2. Siūkitės pagal užsakymą

Vienas iš paprasčiausių būdų patekti tiesiai į liukso klasę – siūdintis drabužius pagal užsakymą. Aišku, teks luktelėti, kol pavyks pasipuošti specialiai jums siuvamu rūbu, užtat jis puikiai atitiks jūsų figūrą, na, o dėl šito verta pakentėti. Puiku ir tai, kad net ir greitąją madą atitinkantis modelis, prie kurio pasidarbuoja siuvėjas, gali pakilti iki aukštosios mados kategorijos už sveiko proto ribų neperžengiančią kainą.

3. Persiūkite sagas

Kad jau pradėjome kalbėti apie persiuvimą ir tai, kaip gatvės mada užkopia iki aukštosios mados pjedestalo, galima paminėti vieną stebuklingą triuką. Galbūt nė neįsivaizduojate, kokį efektą sukelia paprasčiausios sagos. Jei visiškai neįspūdingo it nuo konvejerio nukelto švarkelio sagas pakeisite originalesnėmis, originalumo įgaus ir pats švarkelis. Pavyzdžiui, vietoj elementarių plastikinių sagų galima įsiūti auksinės spalvos, perlines sagas arba net derinti šiuos variantus tarpusavy.

4. Pamėkite neutralius tonus

Yra keletas spalvų ir atspalvių, kurie bet kokiomis aplinkybėmis kelia prabangos, elegancijos įspūdį. Jos išbandytos laiko ir nepavaldžios mados vėjams. Matyt sutiksite, jog kaip tik tokios spalvos – tai juoda, balta, rusva, pilka (grafito atspalvio) ir tamsiai mėlyna. Šią kategorijai, nors ir su išlygomis, galima praplėsti įtraukiant chaki, rudą, kreminę ir alyvuogių. Neabejokite: kokybiški neutralių spalvų gaminiai tikrai neužsigulės spintoje, be to, netaps nemadingi ar nestilingi. Priešingai – jie nenustos atrodyti prabangiai, jei tinkamai juos prižiūrėsite.

5. Dėvėkite tik tinkamo dydžio gerai priglundančius apatinius

Žinoma, apatinio trikotažo neafišuojame, tačiau tai anaiptol nereiškia, kad jis nedaro įtakos bendram įvaizdžiui. Jeigu segėsite netinkamo dydžio liemenėlę arba mūvėsite pernelyg ankštas kelnaites, tai bus matyti per viršutinius drabužius. Įsirėžimo į kūną žymės traktuojamos kaip defektai, dėl kurių net prabangiausias amplua nusmunka iki vidurinės kategorijos.

Daugelyje apatinio trikotažo parduotuvių liemenėles galima matuotis, o „nepastebimų“ kelnaičių yra kuo įvairiausių, tad jokio pasiteisinimo čia negali būti. Jei manote, kad metas įsigyti naujų apatinių, nepatingėkite panaršyti kokybę garantuojančių prekių ženklų asortimentą, taip pat pasimatuokite skirtingus modelius – tik taip išsirinksite geriausiai tinkantį.

6. Būtinai išsilyginkite drabužius

Jei viešumoje pasirodysite vilkėdama sulamdytais, susiraukšlėjusiais drabužiais, garantuotai sudarysite netvarkingo ir nedisciplinuoto žmogaus įspūdį. Aišku, ryte laiko ne per daugiausia – kartais net penketas minučių, kurias tektų sugaišti lyginant, yra aukso vertės. Tačiau turėtumėte pripažinti, kad lyginimas – tai vienas paprasčiausių būdų atrodyti tvarkingai ir elegantiškai. Nepamirškite, kad raukšlės ant drabužių būtinai bus pastebėtos, nors jokių pastabų veikiausiai nesulauksite.

Jeigu rytais neturite laiko lyginti, galbūt pavyktų rasti laiko vakare? O gal savaitgaliais? Bet kuriuo atveju derėtų pagalvoti, kas atsieis brangiau – sugaištas pusvalandis ar sugadintas įvaizdis, kuris galėjo būti netgi tobulas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją