Visgi tam tikros aplinkybės, kaip antai vasarą užeinantys karščiai, gerokai komplikuojantys tinkamos aprangos pasirinkimą, yra aktualūs bemaž kiekvienai.

Kad būtų lengviau suformuoti vasaros mėnesiams skirtą dalykinį garderobą, siūlome atsižvelgti į keletą patarimų, kurie, „Vogue“ publikacijos autorių nuomone, padės surasti tverti karštį padedančius ir visą darbo dieną komfortą garantuojančius sprendimus. Taigi, kai kitąsyk pristigs fantazijos, kaip derinti aksesuarus arba susikurti stilingą įvaizdį, tegul toliau išdėstytos idėjos pakursto įkvėpimą.

Vienui vienintelė spalva

Klystate, jei galvojate, kad apsirengusi vienos spalvos drabužiais atrodysite nuobodžiai. Toks įvaizdis pirmiausia asocijuojasi su tuo, kas priskiriama aukštai klasei, ir tai galioja tiek šiltuoju, tie šaltuoju sezonu.

Taigi, drąsiai komplektuokite skirtingų tonų, bet tos pačios spalvos drabužius. Pagrindine spalva galima rinktis juodą, baltą arba raudoną. Vienos spalvos principą atitinkantis ansamblis visada atrodo įspūdingai, bet ne iššaukiančiai, o solidžiai.

Suknelė – visada puiku

Daili vasarinė suknelė – tiesiog nepriekaištingas pasirinkimas, kai oras ganėtinai įšyla. Suknelių derėtų įsigyti net kelias ir derinti jas su plokščiapadėmis basutėmis arba lakoniškais aukštakulniais, kaipmat suteiksiančiais įvaizdžiui oficialumo. Jei įsigysite žaismingai margintą suknelę, ja drąsiai galėsite puoštis ir savaitgalį.

Baziniai komponentai valdo

Trumparankovių trikotažinių marškinėlių dalykinei aprangai priskirti nepavyktų, tačiau tai anaiptol nereiškia, kad jų negalima įkomponuoti kuriant oficialų įvaizdį. Jeigu mūvėsite griežto kirpimo kelnes arba segėsite lakonišką sijoną, net su pačiais elementariausiais marškinėliais niekaip neišsišoksite iš rimtos biuro aplinkos.

Dalykiškumo įspūdį padės sustiprinti įsispiriamas vasarinis apavas gyvatės odą imituojančiu arba blizgiu paviršiumi.

Patalpoje kaip ir lauke

Jeigu biure kartais vėsoka, ant lengvos vasarinės suknelės galima užsimesti „oversize“ dydžio švarką. Viena vertus, toks sprendimas padeda susikurti rimtos ir savimi pasitikinčios asmenybės įvaizdį, kita vertus, supriešinus lengvą ir sunkesnės tekstūros audinius išgaunamas kontrastas gali atrodyti netgi labai stilingai.

Spalvų triumfas

Tai, kas šaltuoju sezonu atrodytų per įžūlu, vasarą gali intriguoti, bet saikingai. Tai pasakytina apie netikėčiausius spalvų derinius. Turite ryžtis avantiūrai – išdrįskite išsirinkti pačią ryškiausią palaidinę, sijoną arba rankinę ir derinkite ją su kardinaliai priešingos spalvos garderobo detale. Nes o kodėl gi ne?

O kaipgi be aksesuarų?

Net ir tuo atveju, jei įstaigoje galioja griežtai dalykinės aprangos kodas, visada galima rasti būdų, kaip paįvairinti uniforminį įvaizdį ir neatrodyti nuobodžiai. Akimirksniu viską pakeisiantis aksesuaras – tai konceptuali rankinė, suteiksianti individualumo bet kokiam amplua.

Vasariškai žaismingi, ryškūs ir stilingi krepšiai atveria neaprėpiamas galimybes eksperimentuoti, tad drąsiai rinkitės karoliukais siuvinėtą ar kutais apkraštuotą variantą ir nesibaiminkite, kad prašausite pro šalį.

Balti marškiniai

Klasikinio kirpimo balti marškiniai – tai rūbas, kuris niekada neišeina iš mados, ir tai viena iš priežasčių, kodėl į juos visada verta investuoti – net ir tuo atveju, jei ketverius jau turite: juk gero daikto niekada nebus per daug!

Be to, tereikia pagalvoti apie galybę baltų marškinių variacijų. Jie gali būti rauktomis rankovėmis (vadinamasis piratinis stilius), skirtingai suformuota apykakle ar pan. Prie džinsų ar griežto kirpimo kelnių dėvimi balti marškiniai puikiai atrodys ne tik biure: šitoks ansamblis pasiteisins ir turint planų vakarui, tarkim, užsukti su kolegomis į barą.

Stilingas apavas

Stilingas apavas nuobodžią darbo uniformą pagyvina ne ką prasčiau negu rankinė. Pasirinkti storapadžiai kedų tipo batai arba subtilios basutės iš esmės pakeičia bendrą vaizdą. Štai kodėl sumanus apavo pasirinkimas – tai puikus būdas išsiskirti iš minios, atskleisti individualų braižą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją