Šįmet pėdkelnės tampa ne mažiau svarbia aprangos detale nei bateliai ar rankinė, o kartais ir pagrindiniu akcentu, suteikiančiu įvaizdžiui savito charakterio. Dizaineriai pavasario kolekcijose pristatė daugybę pėdkelnių modelių: nuo ryškiaspalvių, margintų gėlėmis, gyvūnų kailio raštais iki nertų ar vėl į madą sugrįžusių tinklinių.

Klasika

Saint Laurent 2023 nuotr

Dar anąmet sugrįžo plonytės juodos pėdkelnės, derinamos tiek su vakarinėmis suknelėmis, tiek su trumpais sijonais. Juodų pėdkelnių tendenciją sugrąžino mados namai Saint Laurent, pavertę jas gundančia aprangos detale. Pavasarį juodas pėdkelnes siūlo ir kiti: Bottega Veneta, Versace, Victoria Beckham, Valentino. Netruko išplisti netikėta tendencija – juodos pėdkelnės, mūvimos su mikroilgio šortais, primenančiais apatines kelnaites, ar vos ilgintais švarkais. Visas dėmesys skiriamas grakščioms tarsi gazelės kojoms, tad tokį derinį lydi ir įspūdingi aukštakulniai.

Romantika

Calzedonia nuotr

Romantikos kryptis – nėriniai. Nėrinių pėdkelnės sužibo mados namų Victoria Beckham kolekcijoje, o Valentino pristatė maksi ilgaaulius, primenančius baltų ir juodų nėrinių pėdkelnes. Mados ženklas Calzedonia pavasario kolekcijoje taip pat pasiūlė įvairių nėriniais išmegztų pėdkelnių: nuo gėlėtų, spalvotų, baltų iki margintų geometriniu kiauraraščiu.

Tamsos estetika

Max Mara ir Chanel nuotr

Pastaruoju metu tendencijose atgimė gotų ir pankų stilius. Dizainerių akį patraukė ne tik šioms subkultūroms būdinga juoda spalva, oda ar metalinės kniedės, bet ir tinklinės pėdkelnės. Tokios mados šou matytos jau seniai, o kruizinėse ir pavasario kolekcijose jas pristatė ne vieni mados namai: Max Mara, Chanel, Anna Sui ir kt. Tinklines pėdkelnes siūloma derinti tiek su dienos įvaizdžiais, pavyzdžiui, vilnos, tvido ar megztais kostiumėliais, tiek su vasariškomis suknelėmis ir vakariniais rūbais.

Dar viena tendencija – žvilgaus latekso tamprės. Tačiau tokios lydi ne pankiškus, o itin moteriškus įvaizdžius: gėlėtus apsiaustus, prigludusias sukneles su prakarpomis, romantiškas raukinių suknutes ir elegantiškus sijonų kostiumėlius.

Spalvos ir raštai

Valentino 2023 nuotr

Pavasario kolekcijose pristatyta kaip niekada daug spalvotų pėdkelnių ir monochrominių derinių, kai ta pati spalva parinkta viskam: rūbui, pėdkelnėms, bateliams ir aksesuarams. Vyraujanti spalva – sodri raudona, taip pat kolekcijose išvysite modelių, mūvinčių rausvas, violetines, tamsaus vyšnių raudonio, ryškias mėlynas ar geltonas pėdkelnes.

Kalbant apie raštus, verta prisijaukinti gyvūnų kailio marginius, pavyzdžiui, leopardų dėmes ar zebrų dryžius. Madingi ir klasikiniai langeliai, smulkūs taškeliai, gėlės, augalijos motyvai. Kurį laiką stebėjome mados namų logotipais ir monogramomis margintų pėdkelnių populiarumą, šįmet tokių kiek mažiau, tačiau vienos geidžiamiausių – margintos nauju Valentino logotipu, įkvėptu 8-ojo dešimtmečio.

Mados namų kolekcijos nuotr

Jeigu norisi puošnumo, drąsiai mūvėkite spindinčiais krištolo akmenėliais nusagstytas pėdkelnes. Nors garsiausiai apie jas kalbėta praėjusių metų pabaigoje, pavasario kolekcijose tokių irgi netrūko – nuo gatavos iki aukštosios mados.

GASANOVA nuotr