Reikalas toks, kad Acqua di Parma, garbingi italų parfumerijos namai (lengva suprasti, kad kilę iš Parmos - kaip, beje, ir kumpis, ir Parmigiano Reggiano sūris) paprastai turi dvi temas: arba senos ir prabangios italų kirpyklos odekolono (štai rašiau apie Colonia Essenza, “Užkalnis: baigiamieji metų kvepalai tebūnie nebijantys nei laiko, nei kainos”), arba kokių nors lengvabūdiškų Italijos pietų citrusų, pavyzdžiui, Arancia di Capri (Kaprio apelsinas, “Užkalnis: nusipelniau krautis daiktus ir iškeliauti”.

Ir štai žiauri keistenybė, kurią gavau (tokia likimo ironija) ne Italijoje, bet Kanuose. Kvepalai pavadinti Quercia (ąžuolas) - toks medis, kurį mes labiau tapatiname ne su Italija, bet su Anglija arba Lietuva. Tačiau ir Italijoje yra ąžuolo. Ąžuolo itališką pavadinimą reikia tarti “kuerča”.

Nepainiokite šių kvepalų su Colonia Quercia - tai vėlesnis produktas ir žymiai labiau primenantis tą pačią kirpyklą, kur medis jau nueina į antrąjį planą.

Kvepalai

Gamintojas kalba apie tai, kad Quercia - tai meniška kombinacija iš dviejų temų - šviesių (ir, pridėčiau, saldžių) citrusų ir ąžuolo kerpių (pats ąžuolas kvepia nestipriai).

Kvapas atsiveria citrinomis, bergamote, sakyčiau, labai saldžiais apelsinais (nors jie ir nepaminėti aprašymuose), ir petigrenu (karčiojo apelsino lapų ir šakų nuoviru), rožiniai pipirai dar labiau sušildo ir suteikia daugiau saldumo.

Tada įsijungia kardamonas (vėl prieskonis), saldoka pelargonija ir truputis kedro, nors jis slepiasi po visu šiuo saldumu.

O jau bazėje didingos ąžuolo kerpės - drėgnos, dūmais kvepiančios, taip pat su šviežio dirvožemio užuomina. Prie dūmų prisideda indiškieji pačiuliai, o prie visų saldumų - tonkos pupelės.

Čia tiek tokio jaukumo ir šilumos, ilgo ilgo šleifo. Kvepalai sukurti 2019 metais, bet atrodo, lyg būtų sugalvoti vakar. Skirti ir moterims, ir vyrams (kaip ir visi kvepalai, tik ne visi taip parduodami, kiti pučia lytiškumo legendą). Nelabai brangūs: 180 ml flakonas kainuos mažiau, nei 200 EUR. Labai geras pasirinkimas, jei norite kažko labai rudeniško ir kvepiančio rudeniu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)