Olandų režisierė Laura Van Der Zee ir aktorė Monika Chasi sužybėjo renginyje su gerbiamos dizainerės Ramunės Piekautaitės kurta suknele ir kimono.

„IUD filmo premjeroje su Ramunės Piekautaitės suknele jaučiausi kaip pagrindinė filmo herojė Kyla iš merginos tapusia moterimi. Vaidinau lietuvaitę studijuojančią užsienyje. Tai labai retas įvykis kastingų atrankose. Todėl noriu skleisti žinutę apie lietuvos talentus ir mados pasaulyje“, – pasakojo Monika Chasi.

Kūrybos vadovė Ula Verslovaitė sakė: „Filmas transliuoja jaunos moters vidinę transformaciją. Norėjome premjerai sukurti romantinius įvaizdžius su 50-tųjų ir 90-tųjų detalėmis, makiažu ir plaukų stiliumi.

Sekiau Monikos suvaidintų personažų kostiumus romantinės komedijos „10 Pasimatymų“ ir ateinančiame filme „ReEmigrantai 2“. Jie tokie romantiški. „IUD“ filmo pristatymui norėjau, kad Monika ir Laura jaustųsi moteriškiausiomis versijomis savęs, kaip ir pagrindinė veikėja Kyla kino pabaigoje. Manau mums tai pavyko. Katalonijos kino teatro istorinis interjeras prisidėjo“.

Katalonijos kino teatre garsusis ispanų režisierius Juan Antonio García Bayona pristatinėjo Netflix filmą „Snow of Society“. Tai yra ypatinga vieta kino bendruomenei.

Filmas pradėjo keliauti per festivalius ir jau laimėjo pirmąjį geriausio trumpo metro filmo apdovanojimą „Festival De Cine De San Andreu De La Barca“.

Privačioje premjeroje dalyvavo garbingi svečiai iš kino industrijos kaip režisierius Geoffrey Cowper.

„IUD“ filmas pasakoja romantinių santykių istoriją pasibaigiančią kontraceptiko sukeltais šalutiniais poveikiais. Kitos filmo premjeros įvyks Toronto ir Ispanijos kino festivaliuose.