Prieš kurį laiką vyriškos aprangos eksperto Dereko Guy pareiškimai paplito socialiniuose tinkluose, kai šis įvertino D. Trumpo aprangą per interviu su milijardieriumi Elonu Musku, Zoe Williams rašo portale „The Guardian“.

„Paltas su „petukais“ puikiai atrodo, kai stovite vietoje, bet gali atrodyti dirbtinai judant arba sėdint, kai pečiai pasvyra į priekį“, – komentavo ekspertas. Visgi tai toli gražu ne vienintelis pavyzdys, kai D. Trumpo garderobas, regis, veikia prieš jį.

Donaldas Trumpas

Švarkai ir paltai su „petukais“

Panašu, kad D. Trumpo itin dideli švarkai yra jo nuolatinio siekio užmaskuoti savo figūrą dalis. Vis dėlto tokius drabužius kas nors turėtų išgyvendinti iš jo spintos, mat ši apranga apsunkina siluetą, nurodoma straipsnyje.

Per ilgas kaklaraištis

Didžiausia klaida, kurią gali padaryti apkūnesnis vyras, yra per trumpas kaklaraištis. Manoma, kad būtent todėl D. Trumpas dėvi ekscentriškai ilgus kaklaraiščius, kurių pleištinė pusė siekia gerokai žemiau jo diržo linijos. Tai taip neįprasta, kad iš tikrųjų sutrikdo laiko patikrintą kaklaraiščio mechanizmą.

Užpakalinė kaklaraiščio pusė turėtų būti įkišta į kilpą gale, bet jos negali pasiekti, nes dabar yra per trumpa. Vietoje to jis trumpąją pusę sulipina lipnia juosta, o tai tiesiog keista, rašoma portale.

Donaldas Trumpas

Frakas

2019-ųjų birželį lankydamasis Jungtinėje Karalystėje D. Trumpas susitiko su karaliene bei, kaip ir kiti žmonės, vilkėjo fraką. Tikriausiai dėl tos pačios priežasties, kaip ir per ilgas kaklaraištis, liemenė po švarku buvo gerokai per ilga, o pats švarkas liko tradicinio, trumpo ilgio. Bendras įvaizdis atrodė visai netinkamai, mano straipsnio autorė.

Donaldas Trumpas, karalienė Elžbieta II, Melania Trump

Spalvoti kaklaraiščiai

Raudona spalva yra JAV dešiniųjų, o ne kairiųjų spalva, todėl natūralu, kad D. Trumpas renkasi raudoną spalvą, tačiau jis turi ir kitų kaklaraiščių. Jis taip pat turi geltoną bei mėlyną su baltomis juostelėmis, kurios kaklaraištį skaldo tarsi pigiai nutiestas kelias.

Plačios kelnės

D. Trumpo kelnėms, kurios yra ir per plačios, ir per ilgos, pasiūti turi būti panaudota labai daug medžiagos, atkreipia dėmesį autorė.

Blizganti medžiaga

Tiesą sakant, JAV prezidentai rengiasi tik vienu būdu: dėvi tamsiai mėlyną kostiumą, nes jie tiesiog taip daro. D. Trumpas, norėdamas užimti prezidento postą pagal senąsias tradicijas ir būti didesnis, karštesnis, vyriškesnis, genialesnis prezidentas nei kada nors anksčiau, pasirinko tokį patį, bet blizgantį kostiumą.

Donaldas Trumpas

D. Trumpo komanda giria jo stilių

Alice Tecotzky portale „Business Insider“ plačiau analizavo Kamalos Harris ir D. Trumpo aprangas. Anksčiau minėtas ekspertas D. Guy nurodė, kad D. Trumpas tradicinį vyrišką kostiumą pritaikė tiek savo kūnui, tiek savo prekės ženklui.

Anot jo, D. Trumpas dažnai dėvi tamsiai mėlynus kostiumus, kurie primena 1980-ųjų galios siluetus. Pečiai yra paminkštinti ir pailginti taip sudarant lieknesnės, vyriškesnės figūros įvaizdį. Jis taip pat dažnai renkasi blizgantį, atlasinį, ryškiai raudoną kaklaraištį.

D. Trumpo komanda džiaugiasi jo stiliaus pasirinkimu, nes atstovas spaudai Stevenas Cheungas portalui komentavo: „Prezidentas D. Trumpas turi daugiausia stiliaus iš visų prezidentų istorijoje.“

D. Guy mano, kad D. Trumpo firminis stilius labiau susijęs su pramone nei su lytimi. Jis paprastai dėvi kostiumus, pasiūtus pagal klasikinį vyrišką kūno sudėjimą, tačiau bendra jo išvaizda daugiausia atspindi tradicinių nekilnojamojo turto verslininkų turtingumą. Kai kurie D. Trumpo drabužiai, ypač ryškūs, blizgantys kaklaraiščiai, prieštarauja klasikinei vyriškai aprangai, bet jie pasiteisina dėl jo specifinės galios.

Jemima Kelly portale „Financial Times“ dar balandį rašė apie tai, ar D. Trumpas yra stiliaus ikona.

Kaip rašoma straipsnyje, D. Trumpas nėra nei madingas, nei tradiciškai stilingas ar elegantiškas. Vis dėlto „Fox News“ laidoje Stephenas Milleris D. Trumpą pavadino stiliaus ikona.

„Stilingiausi prezidentas ir pirmoji ponia per visą mūsų gyvenimą yra Donaldas Trumpas ir Melania Trump. Donaldas Trumpas yra stiliaus ikona! Jei kas nors ir nusipelno, kad apie jų stiliaus pojūtį būtų rašoma, tai Donaldas Trumpas bei pirmoji ponia“, – aiškino jis po to, kai viename straipsnyje buvo giriamas laikui nepavaldus Joe Bideno stilius.

Nurodoma, kad visgi niekas nesistengia rengtis kaip D. Trumpas, o net ištikimiausi jo gerbėjai nėra linkę dėvėti prastų, per didelių kostiumų su per ilgais kečupo spalvos kaklaraiščiais. Nepaisant to, JAV politinėje istorijoje nėra buvę sėkmingesnio atributikos gaminio už visur esančią raudoną kepuraitę su užrašu „Make America Great Again“, kurią nešioja tiek D. Trumpas, tiek jo gerbėjai.