Kopenhagos mados savaitėje buvo galima išvysti visko – nuo elegantiškų permatomų audinių iki rūgščiai žalios spalvos.

Renginyje didelis dėmesys buvo skiriamas ir tvarumui. Šioje mados savaitėje norintys dalyvauti dizaineriai turi atitikti ekologiškos praktikos standartą, naudoti ne mažiau kaip 60 proc. sertifikuotų, pagamintų iš pirktinių ar nebenaudojamų medžiagų.

Šie, kitų mados savaičių organizatorius įkvepiantys reikalavimai taikomi jau ketvirtą sezoną. Berlyno mados savaitėje planuoja pasekti Kopenhagos pavyzdžiu.

Štai kokios tendencijos buvo pastebėtos mados savaitės metu:

Stilingi šortai

Dainininkės Billie Eilish dėka ilgi, aptempti šortai vėl tapo madingi. Tačiau ne tik tarp merginų. Svarbiausia, kaip juos stilizuosite. Jei norite laisvesnio stiliaus, šortus derinkite su sportbačiais ar motociklininko batais, o jei norite atrodyti laisviau, avėkite sandalus su dirželiais.

Vasaros mezginiai

Galbūt mezginiai ir megztiniai nėra pirmas mados elementas, kuris ateina į galvą pagalvojus apie vasarą, bet pagalvokite apie vėsius pakrantės vakarus, naktis paplūdimyje ar rytus. Vasariški mezginiai turi būti pralaidūs orui ir lengvi, bet jaukūs. Čia praverčia atviri mezgimo raštai ir švelnūs siūlai.Norint rasti tobulą vasaros mezginį, svarbiausia nuspręsti, ką dėvėsite po juo, jei apskritai ką nors dėvėsite.

Būkite sportiški

Naujausia sporto įkvėpta tendencija mus visus privers pasipuošti juostelėmis ir apykaklėmis. 2025 m. pavasario-vasaros sezoną užvaldys regbis.

Sidabriniai papuošalai

Sidabras ir baltasis auksas yra šio sezono metalai. Įkvėpimo semkitės iš „Joao Maraschin“, „Deadwood“, „Han Kjøbenhavn“, „Remain“ kolekcijų.

Skaidrumas

Sluoksniuoti permatomi apdarai yra ypač prašmatnūs. Visgi nėra tinkamesnio meto jais pasipuikuoti, kaip kitą pavasarį.

Pilki atspalviai

Ant podiumų dominavo pilka spalvų paletė. Ši elegantiška, minimalistinė spalva nebūtinai turi būti tik dalykinė.

Dvigubas džinsinis audinys

Džinsu puošimės nuo galvos iki kojų.

Palaidinės be petnešėlių

Saugokitės įdegio linijų: 2025 m. pavasarį ir vasarą bus madingos palaidinės ir kiti apdarai be petnešėlių. Pasipuošusios tokiais drabužiais galite eiti bet kur ir bet kada, jūs visur išlaikysite laisvos dvasios eleganciją.

Kapri stiliaus kelnės

Kapri stiliaus kelnės netikėtai, bet labai laukiamai sugrįžo į madų savaites ir dabar jos yra ties riba, kai vėl taps populiarios.

Rūgščiai žalia

Ryškiai žalia spalva dominuos ir kitų metų pavasario-vasaros apdarų paletėje.

Pūsti sijonai

Natūraliai moteriškas pūstas sijono siluetas suteikia dėmesio bet kokiai aprangai, nesvarbu, ar jį dėvėtumėte po švarkeliu, ar su aukštakulniais batais, ar su plokščiapadžiais.