Šios moterys pasinaudojo savo unikalumu ir laiko jį stipriausiu ginklu, apibrėždamos savo netradicinį, tačiau tikrą grožį. Šios moterys yra ne tik modeliai, bet ir sektini pavyzdžiai. Tai patvirtintų ir tūkstančiai jų sekėjų socialiniuose tinkluose. Įrodymas, jog jei myli save ir išdrįsti būti tuo, kas esi, pasaulis neturės kito pasirinkimo, kaip tik mylėti tave taip pat.

5 modeliai, kurių netradicinis grožis įkvepia

Winnie Harlow

Winnie Harlow sulaukė tarptautinio pripažinimo, kai „America’s Next Top Model“ vedėja Tyra Banks atrado ją socialiniame tinkle „Instagram“ ir pasikvietė į šou. Harlow serga ryškia vitiligo (baltmės) ligos forma, tačiau tai nei kiek jai nesutrukdė išpopuyliarėti. Po pasirodymo ANTM ji tapo prekės ženklo „Desigual“ veidu. Nuo to laiko ji pasirodė daugybėje mados šou, dalyvavo „Diesel“ ir „Swarovski“ kampanijoje. Harlow susitaikė su savo odos būkle ir tapo pavyzdžiu ne tik žmonėms, sergantiems odos liga, bet ir tiems, kurie turi žemą savivertę.

Sophia Hadjipanteli

Sophia Hadjipanteli taip pat išpopuliarėjo socialiniame tinkle „Instagram“. Ji nusprendė nesilaikyti visuomenės normų ir palikti savo suaugusius antakius (primenančius meksikiečių dailininkės Fridos Kahlo) tokius, kokie jie yra. Atrodo, kad jos antakiai niekada neregėjo nei pinceto, nei siūlų, kuriais moterys taip įpratusios dailinti savo antakių formos linijas. Jos antakiai tapo jos vizitine kortele. Akivaizdu, kad grožis gali egzistuoti ir už griežtų visuomenės nustatytų ribų.

Tess Holliday

38-erių Tess laikoma išraiškingiausių formų modeliu pasaulyje: prieš tris metus jos svoris buvo 155 kilogramai. Tačiau neskubėkite mergino smerkti, pasak Tess, ji kasdien 3 valandas praleidžia sporto salėje, veda sveiką gyvenimo būdą ir laikosi specialios dietos, kad išlaikytų kūno formą. Nepaisant nestandartinės savo išvaizdos, Tess sugebėjo nusifotografuoti „Vogue“, dirbti su daugeliu populiarių prekių ženklų ir pasirašyti sutartį su „MiLK Model Management“. Socialiniame tinkle „Instagram“ Tess turi 2,6 mln. sekėjų.

Connie Chiu

55-erių Connie yra pirmasis albinizmą turintis mados pasaulio industrijos modelis. Gimusi Honkonge, ji, kaip ir kiti albinizmu sergantys žmonės, turėjo saugoti savo odą nuo saulės spindulių. Dėl šios priežasties jos šeima nusprendė persikelti į Švediją. Tačiau Connie ten pavyko atrasti laimę – ji dirbo su daugybe garsių fotografų ir nusifilmavo keliuose muzikiniuose vaizdo klipuose.

Viktoria Modesta

Viktoriai Modestai gimdymo metu buvo sužalota koja. Vėliau sekė keliolika operacijų, ištisi mėnesiai ligoninėse, kurios taip ir nesuteikė mergaitei komforto. Būdama penkiolikos, Latvijos modelis priėmė sprendimą amputuoti koją žemiau kelio, kad galėtų geriau judėti ir apsaugoti savo sveikatą ateityje, tačiau prireikė dar penkerių metų, kad dėl tokios operacijos įtikintų chirurgą.

„Dėl mano sveikatos buvo daug netikrumo ir buvau pasiryžusi tai išspręsti, kad galėčiau daryti viską, apie ką svajojau“, – kalbėjo V. Modesta.

Taigi, koja galiausiai dvidešimties merginai buvo amputuota ties keliu, o ją pakeitė protezas.

Netradicinė gražuolė pradėjo dirbti modeliu, o vėliau tapo dainininke, dainų autore ir atlikėja. Ją galima išvysti šokančią, koncertuojančią, besitreniruojančią ir vaikščiojančią podiumu. Dabar savo kūną Viktoria Modesta laiko tikru meno kūriniu.

Moterį kalbino žinomiausi pasaulio leidiniai – „Vogue“, „Elle“, „Bizarre“ ir kiti. V. Modesta su bionine koja pasirodė ant Milano, Niujorko, Londono mados podiumų. Modelio pasiekimų sąraše – ir sutartis su žinoma „IMG Models“ agentūra, o kaip dainininkė V. Modesta pasirodė 2012-ųjų vasaros paralimpinių žaidynių uždarymo ceremonijoje. Bioninė koja ne tik nesulaikė moters nuo savo tikslų siekimo, bet dar ir tapo papildomu įrankiu vizualiai reikšti savo požiūrį į meną, laisvę, moteriškumą, seksualumą bei įvairovę.

Į Lietuvą atvyksta būtent ši pasaulį sudrebinusi „bioninė moteris“ Viktoria Modesta, kurią galėsite išgirsti ir pamatyti LOGIN konferencijoje, gegužės 30-31 dienomis „Litexpo“.