Anot specialistės, garderobas, kurį renkasi Diana Nausėdienė, galimai atspindi ir nelengvą jos užimamą poziciją bei atsakingas pareigas.

„Drabužiai ir įvaizdžio dizainas turi labai daug psichologinio atspalvio. To neišvengsime.

Kadangi ponia Diana minėjo, jog jai šie pirmosios ponios batai nėra labai lengvi, tai sudėtinga pareigybė, tad galbūt tas griežtumas yra pagalba „užpildyti“ šį vaidmenį“, – sakė VDA lektorė.

Diana Nausėdienė, Gitanas Nausėda

R. Kvaščevičiūtės-Mikalauskės teigimu, ne visada taisytis turi kritikuojamas žmogus – kartais nuo kritikos, ypač subjektyviomis temomis, reikėtų susilaikyti visuomenei.

„Visada yra galimybė taisyti, visada yra galimybė tobulėti, juo labiau kad ponia Diana sakė, jog ji priima konstruktyvią kritiką. Tad pradėsiu nuo kritikos ne poniai Dianai, o mums visiems.

Ne taip pavykusius įvaizdžius mėgstame suvalgyti kaip kokį saldainį prie kavos, galėtumėm būti atlaidesni“, – kalbėjo pašnekovė.

Jos nuomone, per pirmąją kadenciją Diana Nausėdienė su pasirinktu stiliumi buvo ir prašovusi, ir pataikiusi į dešimtuką.

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotraukos. Eitvydas Kinaitis

„Buvo puikių įvaizdžių, buvo mažiau pasisekusių, bet tai yra procesas. Juo labiau reikėtų viską žvelgti atsitraukus.

Galime pažvelgti į NATO viršūnių susirinkimą, kur buvo daug mažiau pasisekusių įvaizdžių negu mūsų pirmosios ponios. Tokia arši kritika, kokios ji sulaukia, yra netgi nepelnyta.

Labai įdomu bus stebėti antrąją kadenciją ir jos pasirinkimus“, – sakė. R. Kvaščevičiūtė-Mikalauskė.