Anot Joanne, tai įvyko po to, kai oro uosto apsaugos darbuotojai pasakė, kad jos paso nuotrauka, galiojanti 10 metų ir daryta prieš atliekant plastinę operaciją bei injekcijas, neatitinka jos dabartinės išvaizdos, Juliette Laffont rašo portale „Euronews“.

Nuo tada, kai buvo padaryta paso nuotrauka, Joanne buvo įdėti krūtų implantai, dantų laminatės, smakro ir lūpų užpildai, atlikta nosies plastika bei riebalų tirpinimo injekcijos. Jos plaukai taip pat pasikeitė – iš platininės blondinės tapo pelenų spalvos šviesiaplauke su priaugintais plaukais.

„Turite pasikeisti nuotrauką, nes ji visai nepanašu į jus ir tikriausiai dėl to jus nuolat išsiveda patikrinimui“, – pasakė Mančesterio oro uosto apsaugos darbuotojai Joanne, kai ji nusileido.

Oro uosto patikra

Nors jos paso galiojimas turėjo baigtis po metų, Joanne teko sumokėti už naują pasą.

Nuomonės formuotojos liudijimas sukėlė diskusiją tarp daugiau žmonių, daugiausia moterų, kurios pranešė apie panašią patirtį viso pasaulio oro uostuose.

„Turkijos imigracijos kameros prie pasų kontrolės užfiksuoja menkiausią pokytį – turėjau tik plastinę nosies operaciją, o jie nuolat klausinėja“, – komentavo viena moteris.

„Atsižvelgiant į tai, kad ten daug žmonių skrenda operuotis, jie turi tai patys pakeisti“, – apie Turkijos oro uostą atsakė Joanne.

Grožio injekcija

Kitos moterys taip pat sakė turėjusios panašios patirties Žaliojo Kyšulio salose ir Singapūre, o viena iš jų teigė, kad apklausiama turėjo parodyti savo nuotraukas, darytas prieš injekcijas.

Kelionių ekspertai ėmėsi spręsti šią problemą ir įspėjo keliautojus, kad prieš lipdami į lėktuvą jie turi būti atsargūs. Ypač dabar, kai biometrinės technologijos bei veido atpažinimas vis dažniau naudojami pasų kontrolei, dideli veido pokyčiai gali sukelti klausimų dėl jūsų tapatybės. Pasak atostogų paslaugų teikėjo „Travel Republic“, veido atpažinimo problemos oro uostuose dabar gana dažnos ir dėl jų gali tekti vėluoti ar net atšaukti skrydį.

Rinkos tyrimų bendrovės „Fortune Business Insights“ duomenimis, Europoje botoksas bei kitos injekcijos tampa vis populiaresni, o jų rinkos iki 2030 metų augs 4,8 proc. ir 6,3 proc.