„Viva Magenta – mūsų vadinamoji „ciklameno“ spalva, tokia ryški, sodri, aktyvi rožinė. Tai nėra pudros ar kita rausva spalva, tai – labai aktyvi ir drąsi spalva. Ši spalva yra tokia aktyvi, kad kaip drabužių kūrėja aš net sunkiai įsivaizduočiau didelį tokios spalvos drabužį, kuris būtų malonus nešioti gana dažnai“, – sako A. Gilytė.

Ji paaiškino, kaip galima derinti šią spalvą ir kuo „prigesinti“.

„Vienas iš variantų – tą spalvą naudoti nedideliais kiekiais. Galbūt tai galėtų būti kažkoks akcentas, pavyzdžiui, lūpų dažai. Ta spalva gali būti audinio struktūroje – pavyzdžiui, baltai ir ciklameniškai dryžuoti marškiniai arba šortai.

Taip pat gali būti vos subtili spalvos užuomina – tarkime, labai margame rašte spindėti tik dalelė tos aktyvios Magenta spalvos. Kitas dalykas – aksesuarai. Tai gali būti auskarai, diržas, bateliai ar net nagų lakas. Manau, tam, kad prisiliestume prie šios spalvos, jos užtenka labai nedaug.

Kadangi ta spalva pati yra labai aktyvi, labai traukianti ir atkreipianti dėmesį, nesiūlyčiau jos derinti su labai kontrastingomis spalvomis – pavyzdžiui, su juoda. Tada bus neaišku, kuri ryškesnė. Geriau rinktis arba subtilų jos pustonių derinimą – tarkime, su švelniai rožine ar dryžiukais -, arba su balta, ar švelnia žydra spalvomis.

Jeigu norisi Viva Magenta derinti su tamsiomis spalvomis – suprantu, kad yra moterų, kurios mėgsta tamsesnius derinius – tuomet sakyčiau rinktis tamsiai mėlyną ar džinso spalvą. Ir, žinoma, visuomet šalia ryškumo galima taikyti neutralias, žemiškas spalvas, pavyzdžiui, smėlio spalvą“, – teigė stilistė.

O kaip, norint atrodyti madingai, pasirinkti tinkamą derinį? Ir kiek tas „būti madingai“ svarbu?

„Daug metų dirbu stiliste ir kuriu drabužius. Ir galiu tvirtai pasakyti: jei man reiktų rinktis atrodyti madingai arba atrodyti labai gerai, aš rinkčiausi antrąjį variantą. Dėl to moterims ir merginoms rekomenduoju įsivertinti, ar ši Viva Magenta spalva tikrai joms tinka.
Net jei ruošiatės į šventę – krikštynas, diplomų įteikimą, gimtadienį – rūbą rinkitės atsižvelgiant į tai, ar ta spalva tinka.

Jeigu matote, kad ši spalva išryškina jūsų kapiliarus veide ar pavargusias akis, siūlau rinktis tos spalvos alternatyvą, kuri tiks geriau. Viva Magenta yra šalta – jei šaltos spalvos netinka, verčiau rinkitės šiltą jos versiją, koralo atspalvį. Pagalvokite apie alternatyvas, kad būtumėte graži.

Mada madai yra nuostabus žaidimas, tendencijos ir pokyčiai atneša daug džiaugsmo. Siūlau peržiūrėti savo spintą, išskirti tai, su kuo jaučiatės ir atrodote gerai, ir truputį tvariau pažiūrėti į savo drabužinę. Tikrai nereikia įsigyti visko naujo! Galbūt prie mėgstamų baltų marškinėlių įsigysite ir Viva Magenta spalvos marškinius.

Siūlau daryti nedideles spalvos injekcijas į savo spintą ir nepulti pirkti visko naujo – ypač tokios išskirtinės spalvos. O jeigu nusprendėte įsigyti Viva Magenta spalvos suknelę, pagalvokite, su kuo ją galite derinti: gal vieną, gal ir su savo įprastu švarku, ar baltais sportiniais bateliais. Siūlau atsižvelgti į tai, ką turite savo spintoje“, – sakė A. Gilytė.

Visą vaizdo įrašą galite žiūrėti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją