Konferenciją atidarys ir pasaulinę tvarios mados situaciją apžvelgs norvegė Inger-Mette Stenseth, žiedinės ekonomikos ekspertė ir iniciatyvos „World Climate School“ sumanytoja. Marketingo profesionalas iš Nyderlandų bei Japonijos Yoshinori Kawamura atskleis, kas išties yra tvarios mados „varikliai“ – kūrėjai, gamintojai ar vartotojai.

Menininkė, dizainerė ir kuratorė Julija Janus dalinsis patirtimi, kaip praeitis gali įkvėpti šiuolaikinę madą, o tvaraus ir inovatyvaus dizaino perspektyvas nubrėš laikui nepavaldžiais aprangos sprendimais garsėjantis dizaineris Serge Gandžumian, vienas festivalio „Sustainable Fashion Week Vilnius“ sumanytojų ir organizatorių.

Tvarumas gali būti ne tik svarbus vertybinis pagrindas, bet ir sėkmingo verslo modelio dalis. To įrodymas yra ispanų prekės ženklas „Ecoalf“, kurio sėkmės istoriją papasakos „Open24“ marketingo vadovė Ieva Lašienė. Kita sėkmės istorija gimsta Kaune – socialinių tinklų turinio kūrėja, EU klimato pakto ambasadorė Augustė-Barbora Budrienė rado būdą, kaip geidžiamais paversti dėvėtais drabužius ir sėkmingai juos parduoti.

Popietinėje konferencijos dalyje profesorė Guenda Cermel iš Romos taikomųjų menų universiteto (RUFA) nagrinės tvarumą Italijoje užgimstančioje madoje – dėl to labai stengiasi ir jaunieji dizaineriai, ir pramonės įmonės. Kaip tvarumo idėjos gali būti integruotos į švietimo procesus ir ugdyti naują atsakingų dizainerių kartą Lietuvoje, įžvalgų pateiks Vincentina Kaclerienė iš Vilniaus dizaino kolegijos. Profesorė Piret Puppart iš Estijos meno akademijos (EKA) susipažindins su iššūkiais, kurie tenka tvarios mados siekianties kūrėjams konkuruojant greitosios mados įsuktoje rinkoje.

Apie tekstilės atliekų tvarkymo iššūkius ir perspektyvas mintimis dalinsis Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro (VAATC) direktorius Tomas Vaitkevičius, o patirtimi eksperimentuojant su tekstilės atliekomis pasidalins studijos „Denim Diaries“ įkūrėja Milda Paukštė.

„Tvarios mados žinią Lietuvai ir visam mūsų regionui nešame jau penktus metus rengdami tvarios mados šou ant Vilniaus Rotušės laiptų. Nuo pat pradžios turėjome ambiciją plėsti renginių spektrą - paliesti įvairius šios temos kampus ir įtraukti skirtingas auditorijas. Tad ši konferencija yra labai laukta ir svarbi tvarios mados savaitės dalis“, – sako Indrė Jakaitytė, viena festivalio „Sustainable Fashion Week Vilnius“ sumanytojų ir organizatorių.

Konferencija „Sustainable Fashion Summit Vilnius“ yra nemokama, tačiau dėl riboto vietų skaičiaus būtina išankstinė registracija.

Šis renginys dalinai finansuojamas Vilniaus miesto savivaldybės ir Lietuvos kultūros tarybos.