Perdirbimo tikslas – pakartotinai panaudoti senus ar atliekamus drabužius, tokiu būdu kuriant tvaresnę mados industriją.

„Turėjome didžiulį kiekį uniformų, kurios, vykdant prekės ženklo pokyčius, būtų išmestos. Tada kilo mintis sukurti visą kolekciją, paremtą žiedinės ekonomikos koncepcija“, – sakė „Power Group“ tvarumo projektų vadovė Silmara Barbosa dos Santos.

Brazilijos favela tapo tvarios mados scena

Modelių mados šou metu dėvėti drabužiai ir aksesuarai buvo sukurti panaudojant dujų ir elektros kompanijos ENEL bei oro linijų „Azul Linhas Aereas“ uniformas, tokiu būdu siekiant sustiprinti žiedinės ir tvarios ekonomikos suvokimą.

Brazilijos favela tapo tvarios mados scena

„Projektas pakeitė gyvenimus ir sukūrė svajones – jis padėjo apmokyti siuvėjas, sukurti darbo vietų ir sugeneravo pajamų. Didžiuojamės galėdami pademonstruoti sprendimus tokiu laiku, kai žmonės išgyvena sunkumus. Mes didžiuojamės matydami, kad favela stengiasi įveikti finansinę ir sveikatos krizę“, – teigė asociacijos „G10 Favelas“ vadovas Gilsonas Rodriguesas.

Brazilijos favela tapo tvarios mados scena

Iš pardavimų gauti pinigai bus paskirstyti siuvėjoms ir investuojami į naujų darbuotojų apmokymus Paraizopolio faveloje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)