„Designer Outlet Warszawa“ pirkėjams siūlo daugybę parduotuvių ir daugiau nei 100 skirtingų prekių ženklų, tarp kurių – „Guess“, „Tommy Hilfiger“, „Furla“ ir kt. Kaip rašoma internetiniame tinklalapyje, užsukus į išparduotuvių centrą galima tikėtis pastovių nuolaidų nuo 30 iki 70 proc.

Įdomu tai, kad prekybos centro interjeras yra įkvėptas vėlyvojo baroko periodo, tad vaikštinėdami alėja pirkėjai gali pasijusti tarsi žengdami Varšuvos senamiesčio gatvelėmis.

Anot vilnietės, važiuoti į prekybos tašką patogiau su mašina, mat jis įsikūręs maždaug 30 min. kelio nuo sostinės centro. Tačiau viešintys Varšuvoje be automobilio neturėtų nusiminti, mat išparduotuves galima pasiekti ir mieste kursuojančiais autobusais.

Išparduotuvė Lenkijoje

Apie šį pigių lobių tašką Agnė išgirdo iš bičiulės, o apsilankiusi internetiniame puslapyje iškart suprato, ko tikėtis ir kur traukti. Pirma vieta, kurią šturmavo vilnietė – prabangių rankinių parduotuvė „Furla“.

Šiuos aksesuarus yra pamilusios ir Lietuvos moterys. Jei žvilgtelėsite į Lietuvos pramogų pasaulio žvaigždžių vakarėlių nuotraukas, veikiausiai, tikrai išvysite bent kelias šio prekės ženklo rankines. Tačiau Lietuvoje „Furla“ rankinukai įkandami tikrai ne kiekvienai. Priklausomai nuo dydžio, populiaraus modelio „Metropolis“ rankinė gali kainuoti nuo 250 iki 350 Eurų, su nuolaida – šiek tiek pigiau.

„Įžengus į pirmą parduotuvę mane ištiko euforija. Negalėjau išsirinkti rankinės vien todėl, kad jų buvo per daug. O kainos – gerokai mažesnės nei Lietuvoje. Pavyzdžiui, radau žaismingą rankinę už 532 zlotus, t.y., 124 eurus! Už tokią pačią Lietuvoje turėčiau sumokėti apie 200 eurų, ir tai su nuolaida“, – DELFI Stiliui pasakojo Agnė.

FURLA

Anot vilnietės, jei ieškote geros kokybės rankinės, lagamino kelionėms, sportinių (o ypač slidinėjimui skirtų) drabužių ar gero palto – tikrai verta aplankyti Lenkiją. Dideliems pirkiniams čia galite rasti viliojančių nuolaidų.

„Pavyzdžiui, radau įdomaus modelio „Trussardi“ paltą. Pradinė jo kaina – 2 tūkst. zlotų, kas pavertus į eurus yra daugiau nei 450 eurų. Tiek už paltą tikrai nemokėčiau, tačiau išparduotuvėje buvo siūloma 50 proc. nuolaida. Šiek tiek daugiau nei 200 eurų už kokybišką vardinį paltą, mano nuomone, yra nebloga kaina“, – kalbėjo vilnietė.

Ji taip pat teigė radusi ir storo, kokybiško audinio „Pepe Jeans“ džinsus: „Jie man priminė tokius, kuriuos galėtum nešioti penkerius ar dešimt metų“. Perpus nupiginti, jie kainavo 50 eurų.

Plonesnio audinio džinsai su elastanu kainavo dar pigiau – apie 25 eurus. Tiesa, kaip pastebi vilnietė, pigiausi drabužiai, greičiausiai, yra senesnių kolekcijų modeliai arba mažiau paklausios prekės. 25 eurus kainavę džinsai buvo puošti gėlių aplikacijomis – tokią prekę prie savo garderobo priderinti būtų kur kas sudėtingiau nei klasikinio modelio džinsus.

Bazinius garderobo elementus, tokius kaip balti marškiniai ar kostiuminės kelnės, galima drąsiai rinktis ir iš senų kolekcijų, tą jums parekomenduotų ir stilistai. Tačiau kur kas atidžiau reikia žiūrėti į drabužius, kurie atspindi vienokio ar kitokio laikmečio tendencijas. Juk dabar nepirktumėte džinsų su perlų aplikacijomis? Jie iš madisčių spintų pasitraukė jau prieš keletą metų.

„Šiame prekybos centre taip pat buvo galima pamatyti nemažai „prekių ženklų medžiotojų“, t.y. žmonių, kuriems svarbiau ne pats daiktas ir ar jis reikalingas, o tai, kad matytųsi, kad tai vardinio prekės ženklo drabužis. Tokias išvadas pasidariau iš to, kad drabužiai su didžiuliais ir akivaizdžiai matomais prekės ženklų logotipais buvo graibstomi labiau.

Štai pavyzdžiui, „Ralph Lauren“ parduotuvėje tiek prie matavimosi kabinų, tiek prie kasų buvo nusidriekusios milžiniškos eilės – žmonės šlavė polo marškinėlius ir megztinius su visiems gerai žinomu ir atpažįstamu logotipu – raiteliu ant žirgo“ , – pasakojo Agnė ir pridūrė, kad kitose parduotuvėse tokių eilių matyti neteko.

Išparduotuvė Lenkijoje

Tačiau nemanykite, kad Lenkijoje viskas tarsi ant lėkštutės padėta ir dar – kone už dyką. „Pinko“ parduotuvėje Agnė susiviliojo žaismingu megztiniu su rožine pantera. Tiesa, kaina atbaidė per kelias sekundes – su 34 proc. nuolaida megztinis buvo parduodamas už 924 zlotus.

„Megztinis jaukus, įsivaizduoju save jį vilkint per slidinėjimo atostogas ar Kalėdiniu laikotarpiu su šeima, tačiau mokėti 215 eurų už tokį daiktą būtų pernelyg kvaila“, – tikino ji.

Nors akys raibo nuo prekių gausos, vilnietė namo grįžo su apskritu nuliu pirkinių maišelių. Sako, mieliau į Lenkijos išparduotuves sugrįš turėdama konkretų pirkinių sąrašą. O gundytis nuolaidomis ir pirkti tik todėl, kad pigu – ne jos stilius.

„Turėjau per mažai laiko protingai nuspręsti, ko man iš tiesų reikia. Parduotuvės – pergrūstos drabužių, tad norint apžiūrėti ir įvertinti visas prekes, reikėtų kur kas daugiau laiko nei 6 valandos, kurias mes praleidome išparduotuvėse“, – pasakojo vilnietė.

Agnės nufotografuotos prekės:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (267)