Slyvose randama ir vitamino C, padedančio įveikti įvairias infekcijas, provitamino A, gerinančio regėjimą, didinančio organizmo atsparumą virusams ir suteikiančio odai lygumo bei elastingumo. Vitamino E slyvose kur kas daugiau nei vyšniose, apelsinuose, mandarinuose ar kriaušėse.
Slyvos ypač naudingos turintiesiems kraujagyslių problemų, nes jose yra vitamino K, gerinančio kraujo sudėtį bei užkertančio kelią trombozei. Taip pat yra vitamino P, stiprinančio tiek stambiųjų arterijų, tiek smulkiųjų kapiliarų sieneles.
Slyvose gausu kalio, magnio ir fosforo, šalinančių iš organizmo natrį ir vandenį, todėl, norėdami normalizuoti vandens pusiausvyrą organizme arba sumažinti kraujospūdį, būtinai valgykite slyvų. Tai puikus dietinis produktas, kasdien jo suvalgius po 200 g gerėja nuotaika, savijauta, be to, netenkama kelių kilogramų svorio.
Sultingas ir skanus slyvų minkštimas, gerindamas žarnyno veiklą, valo organizmą: šalina cholesterolio perteklių, sunkiuosius metalus ir radioaktyviuosius izotopus. Ir visa tai dėl didelio pektinų, esančių slyvose, kiekio.