Žinia gruodžio 23 dieną pasidalijo Teorodo tėtis Laurynas Sadauskas. Publikuojame nekoreguotą įrašą:

„Sveiki, Teodoro bičiuliai! Skubame dalintis geromis naujienomis is mūsų kovotojo fronto. Praeita savaitė buvo gausi įvykių – teko apsilankyti pas keletą gydytojų, o taip pat atlaikyti ir porą Kalėdinių švenčių (o jos dar, kaip žinia, nesibaigė).

Žinios iš visų medicininių vizitų yra geros. MRI nuotraukos yra geros. Recidyvo nesimato, o ir didelė tuštuma, atsiradusi iš pailgųjų smegenų pašalinus auglį, po truputėli mąžta, kas, anot profesorės Puget, yra puikios naujienos. Dabar sekantis MRI yra numatytas gegužę ir tada, jei viskas gerai, toliau tyrimai bus daromi kas 6 mėnesius.

Kitas susitikimas buvo su ortopedu, profesoriumi Wicart. Jis įvertino Teodoro kaklo būklę, ir čia, atrodo, naujienos taip pat neblogos. Jo skoliozė yra sutvarkyta, ar beveik sutvarkyta (mažas galvos pakrypimas į kairį šoną kartais yra stebimas, bet, anot prof. Wicart, idealiai tiesus stuburas neegzistuoja ir klausimas kur yra norma, o kur prasideda defektas – filosofinis).

Trečias susitikimas buvo su Teodoro reabilitaciją atliekančiais ir prižiūrinčiais specialistais – daktare Rombauts ir jos kolegomis: kineziterapeute, psichomotorikos specialiste, ergoterapeute, psichologu. Anot jų Teodoro progresas yra puikus, ir koordinacijos ir smulkiųjų judesių problemos, kurios prieš pusmetį dar buvo gana ryškios, šiuo metu yra smarkiai sumažėję ir toliau mažėja. Ties tuo dar bus dirbama, bet jau dabar pasiekti rezultatai yra labai geri.

Ketvirtas susitikimas buvo su Teodoro mokytoja, ir čia mes ypatingai turime kuo džiaugtis Akademiniai jo pasiekimai yra puikūs. Teodoras jau moka ir skaityti, ir skaičiuoti, puikiai dėsto mintis bent dvejomis kalbomis, labai gerai dainuoja ir tikrai neblogai piešia ir rašo didžiosiomis raidėmis.

Ir paskutinis mūsų praeitos savaites susitikimas buvo Kalėdų šventimas jo reabilitacijos centre iš kur ir įdedu keletą nuotraukų. Na, ir dar vienas dalykas – po 6 dienų Teodorui sueina 4 metai, su kuo jį jau avansu galima pasveikinti. Valio!

Ačiū visiems už linkėjimus, sveikinimus ir nepaliaujantį palaikymą, kuris mums yra labai svarbus.“

Kaip anksčiau rašė DELFI, auglį berniuko galvoje medikai aptiko 2017 m. rudenį. Diagnozė – itin retas vėžys – pilomiksoidinė astrocitoma. Auglys buvo toks didelis ir įsitaisęs tokioje pavojingoje smegenų vietoje, kad niekas nesuprato, kaip vaikas vis dar gali judėti, kalbėti ir žaisti. Todėl Teodoras buvo pramintas mažuoju kovotoju.

Lietuvos gydytojų prognozės buvo pačios liūdniausios, todėl berniuko tėvai suskubo ieškoti gydymo galimybių užsienyje. Į jų pagalbos šauksmą atsiliepė tiek Lietuvos žmonės, tiek tarptautinė bendruomenė ir greitai surinko pinigų sumą. Jos reikėjo pradėti Teodoro gydymą Gustave Roussy vėžio institute, kurio gydytojai – vieni geriausių vaikų smegenų auglių specialistų pasaulyje, taikantys pažangiausius gydymo metodus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)